Dobra vijest za domaće developere - Google Merchant računi podržani i u Hrvatskoj

Google je dodao našu zemlju na popis onih u kojima developeri aplikacija za Android mogu svoje uratke legalno i nesmetano prodavati putem Google Playa

Sandro Vrbanus petak, 24. svibnja 2019. u 16:10

Ovih je dana Hrvatska potiho dodana na popis zemalja u kojima je moguće aktivirati Google Merchant račun. To znači da, za razliku od do sada, developeri i kompanije sa sjedištem u Hrvatskom mogu legalno i nesmetano prodavati mobilne aplikacije putem trgovine Google Play.

Developeri i trgovci aplikacijama koji dolaze iz Hrvatske mogu, kao i njihovi kolege iz ostatka Europske unije, otvoriti Google Merchant račun i početi s prodajom. Valuta u kojoj će hrvatski developeri "surađivati" s Google Play Storeom je euro, stoji na službenim stranicama.

Do ove promjene, svi oni koji su htjeli iz Hrvatske prodavati svoje aplikacije na Googleovoj trgovini, morali su se snalaziti na razne načine, otvarati podružnice u drugim zemljama ili angažirati posrednike. Sada će developerima biti značajno olakšan pristup Play Storeu i svim prednostima koje on nudi.