Google Karte će uskoro dopustiti dodavanje i uređivanje cesta

Ažurirani će alat za uređivanje cesta uskoro biti dostupan u više od 80 zemalja

Matej Markovinović petak, 12. ožujka 2021. u 18:32

Google je objavio na svom blogu da će ažurirati korisničko iskustvo uređivanja karata. Naime, korisnicima će biti omogućeno dodavanje cesta koje nedostaju, njihovo uređivanje, preimenovanje te brisanje onih koje su neispravno postavljene na karti.

Prema Googleovoj objavi, uređivanje cesta izgledat će slično kao korištenje alata za izrađivanje crta u Microsoft Paintu. U ovom je trenutku jedino dostupna opcija označivanje mjesta tamo gdje bi trebala postojati cesta te je uz to potrebno upisati i njen naziv da biste podatke poslali Googleu.

Nakon što korisnik doda, preimenuje ili ispravi cestu, Google će provjeriti navedene ispravke da bi se uvjerili jesu li one vjerodostojne. Korisniku će se nakon predaje promjena, pojaviti zaslon gdje Google upozorava da ne želi biciklističke staze označene kao ceste ili zlonamjerno uređivanje koje bi moglo na neki način nauditi ljudima. Navodi se da da će tvrtki trebati oko sedam dana da pregleda korisnički podnesak.

Osim promjene za uređivanje cesta, Google Karte dobivaju i značajku "Photo update", s kojom će korisnik moći objaviti "mini recenzije" lokacija koje su posjetili, a unutar same aplikacije, omogućit će se postavljanje fotografija s kratkim opisom po želji te pregled fotografija ostalih korisnika.

Izvor: Google
Izvor: Google