Google na pojedinim tržištima omogućio donacije preko Google Playa

Google je na pojedinim tržištima omogućio doniranje novca putem Google Playa – usluga nažalost za sada nije dostupna u Hrvatskoj

Stjepan Bilić petak, 14. prosinca 2018. u 06:00

Google je na pojedinim tržištima omogućio doniranje novca humanitarnim organizacijama preko Google Play trgovine. Sam proces je vrlo jednostavan, isti kao i kada se kupuju aplikacije.

Na Googleovim službenim stranicama navode kako će usluga u idućih par dana postati dostupna na području Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Meksika, Velike Britanije, Španjolske, Tajvana i Indonezije. Nažalost Hrvatske za sada nema na ovom popisu, ali ima bližih nam susjeda – Njemačke, Francuske i Italije.

Shodno tomu, za očekivati je kako će s vremenom ova mogućnost zaživjeti i kod nas, mogućnost kupovine aplikacija je već odavno tu. Među organizacijama za koje je moguće preko Google Playa nalaze se:

  • American Red Cross
  • Charity: Water
  • Doctors Without Borders USA
  • Girls Who Code
  • UNICEF i druge.

Ostale organizacije kojima je moguće donirati novčana sredstva putem Google Playa možete provjeriti ovdje. Dobra strana ovakvog načina uplate je što se sav donirani iznos uplaćuje korisniku donacije – nema državnih i ostalih nameta. Čak se i Google odrekao svog dijela kolača kojeg redovito uzima od develorepa na ime prodanih aplikacija.