Crna Noctua za vruće Ryzene

Noctua je predstavila novi model svog NH-L9a-AM4 hladnjaka za AMD-ove procesore – NH-L9a-AM4 chromax.black

Stjepan Bilić ponedjeljak, 27. siječnja 2020. u 06:00

Noctua je predstavila novi hladnjak za AMD-ove procesore. Novi model temelji se na njihovom nagrađivanom nisko profilnom NH-L9a-AM4 hladnjaku. Jedna od novina na novom modelu je dodatak nazivu – chromax.black koji otkriva kako se ovdje radi o crnom izdanju navedenog hladnjaka.

I to bi zapravo bile sve promjene koje je Noctua napravila za ovaj model, crna Noctua po specifikacijama je identična svijetloj. NH-L9a-AM4 hladnjak kompatibilan je isključivo s AMD-ovim procesorima sa AM4 podnožjem, od Athlona 200GE pa sve do Ryzena 7 3800X.

Sam hladnjak izrađen je od aluminija i ima bazu te toplovodne cijevi od bakra. Visina samog hladnjaka je 23 milimetara, a uz dodatak ventilatora ukupna visina iznosi 37 milimetara. Zahvaljujući tome hladnjak je pogodan i za računalne konfiguracije koje se temelje na manjim, SFF, kućištima.

Ventilator na hladnjaku ima brzinu vrtnje od 600 RMP do 2.500 RPM, odlikuje ga protok zraka od 57,5 CFM te maksimalna buka od 23,6 dBA. Noctua je MTTF vrijeme za ventilator procijenila na 150 tisuća radnih sati, a za cjelokupni proizvod osigurala garanciju u trajanju šest godina.

Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Preporučena cijena za NH-L9a-AM4 chromax.black hladnjak je 49,90 eura.