Noctua potvrdila da će njihovi AM4 hladnjaci podržavati Socket AM5

I do 15 godina stari hladnjaci popularnog austrijskog proizvođača, Noctue, podržavat će nadolazeći AMD Socket AM5

Matej Markovinović subota, 24. rujna 2022. u 09:05

Austrijski proizvođač CPU hladnjaka i ventilatora, Noctua, potvrdio je da svi njegovi hladnjaci i kompleti za montažu koji podržavaju AMD Socket AM4, također podržavaju i nadolazeći Socket AM5. Izuzetak su hladnjaci niskog profila NH-L9a-AM4 i komplet za montažu NM-AM4-L9Al9I.

Uz to, tvrtka je najavila i novi NM-AM5-L9aL9i komplet za montažu, koji će biti dostupan besplatno od kraja listopada 2022. godine. Također napominju i da će kompleti za nadogradnju za starije modele hladnjaka koji još ne podržavaju Socket AM4, biti isporučeni korisnicima bez ikakvih dodatnih troškova.

„Nudimo besplatno komplete za nadogradnju našim kupcima otkad je AMD predstavio Socket AM2 2006. godine i nastavljamo ovu tradiciju s nadolazećim procesorime serije Ryzen 7000 i njihovim novim Socketom AM5“, rekao je direktor Noctue, Roland Mossig.

Korisnici će, ističe Mossig, moći koristiti i 15 godina stare Noctuine hladnjake na najnovijim procesorima. Za besplatno naručivanje kompleta za nadogradnju potreban je dokaz o kupnji hladnjaka, a više informacija dostupno je na službenoj stranici Noctue.