HP predstavio napredni OMEN softver i usluge te novi OMEN i Pavilion Gaming hardver

HP je predstavio nova inovativna hardverska i softverska rješenja za igrače unutar serija OMEN i Pavilion Gaming

Stjepan Bilić utorak, 15. listopada 2019. u 16:00

HP je predstavio nova hardverska i softverska rješenja za igrače. Riječ je o inovativnim alatima koji su stvoreni kako bi na digitalnom bojnom polju igračima omogućili bolje rezultate. Gaming je postao globalni fenomen s 2,3 milijarde igrača diljem svijeta, od čega njih 38% nastoji savladati igru, a 35% je usmjereno na natjecanja i daljnje unapređivanje vještine igranja.

Stoga je HP unutar softvera OMEN Command Center uvrstio značajku Coaching koja omogućava igračima praćenje vlastitog napretka te praćenje postignutih rezultata. Inicijalno podržan je naslov League of Legends, a kasnije će se broj podržanih naslova i povećati. Značajka My Games omogućava upravljanje uređajima i pristup bibliotekama igara na jednome mjestu za brzo i jednostavno pronalaženje omiljenih igara. Također može pratiti izvođenje igre u realnom vremenu te omogućuje uvid u ukupno utrošeno vrijeme za neki naslov i generira tjedna izvješća.

Profiles omogućava izradu profila na temelju raspoloženja, aktivnosti ili igara za OMEN računala i dodatnu opremu te uključuje podršku za tipkovnicu OMEN Sequencer i miša OMEN Photon. Rewards omogućava igračima osvajanje nagrada u igrama.

HP OMEN Encoder
HP OMEN Encoder

Osim naprednog softvera i usluga za igre, HP je najavio i nove zaslone i dodatnu opremu, uključujući zaslon OMEN X 27 za e-sports, slušalice OMEN Mindframe Prime, tipkovnicu OMEN Encoder i različite proizvode iz serije dodatne opreme OMEN Transceptor.

Portfelj Pavilion Gaming ističe se stolnim računalom Pavilion Gaming, tipkovnicom Pavilion Gaming 800 i prvim HP-ovim gaming prijenosnim računalom Pavilion Gaming 15 s AMD procesorom. Dodatno tu su i monitori HP 22x i HP 24x koji su namijenjeni igračima koji traže kvalitetu po povoljnijoj cijeni.

Novi zaslon OMEN X 27 odlikuje se s Quad HD (2560 x 1440) razlučivosti, HDR tehnologijom, DCI P3 gamutom boja od 90%, frekvencijom osvježavanja od 240 Hz i brzinom odziva od 1 ms. Nadalje tu je i podrška za AMD FreeSync 2. Detaljnije specifikacije dostupne su ovdje.

OMEN Mindframe Prime
OMEN Mindframe Prime

Slušalice OMEN Mindframe Prime donose značajku aktivnog hlađenja pomoću tehnologije FrostCap te značajku pasivnog hlađenja pomoću grafitnog raspršivača topline u jastučićima. Tu je i 7.1 surround sustav s tehnologijom Media Xear koji omogućava precizno lociranje zvukova u igri. za jasnije razumijevanja suigrača pobrinut će se mikrofoni za prigušivanje vanjske buke (ENC) dok OMEN Audio Lab omogućava potpunu kontrolu zvuka pomoću 10-pojasnog ekvilizatora.

Tipkovnica OMEN Encoder dolazi sa smeđim prekidačima Cherry MX Red i Cherry MX za one igrače koji žele brz i besprijekoran rad ili nešto tišu tipkovnicu s taktilnim prekidačima.

HP je nedavno predstavio OMEN odjeću i originalni ruksak OMEN X Transceptor. Sada su unutar linije Transceptor dodani i novi proizvodi - putna torba OMEN Transceptor (za računalo od 17,3 inča), preklopni te standardni ruksak (za računala od 15 inča). Linija je upotpunjena i kutijom za slušalice OMEN Transceptor koja je izrađena za slušalice OMEN Mindframe Prime.

Stolno računalo Pavilion Gaming dolazi u kućištu od 15 litara, može primiti do tri tvrda diska, a podržava i nadogradnju memorije, grafičkih, mrežnih te Wi-Fi kartica. Kupci mogu birati između Core i7 procesora devete generacije i Ryzen 7 procesora treće generacije. Zatim između RTX 2070 i RTX 2060 SUPER grafičkih kartica. Podržano je do 32 GB DDR4 memorije.

OMEN X2S
OMEN X2S

Prijenosno računalo Pavilion Gaming 15 prvo je HP-ovo prijenosno računalo s AMD procesorom Ryzen 7. Opremljeno je s GTX 1660 Ti Max-Q grafikom, Wi-Fi 5 mrežom te ovisno o modelu sa 144 Hz ili 60 Hz FHD zaslonom.

Tipkovnica Pavilion Gaming 800 odlikuje se tihim i brzim mehaničkim prekidačima s funkcijom koja omogućuje kombinaciju više tipki odjednom (N-key rollover), udobnom odvojivom podlogom za zapešće i LED osvjetljenjem u četiri zone s promjenjivim pozadinskim osvjetljenjem.

Za igrače koji odluče gaming iskušati na nekom od računala iz linije Pavilion Gaming HP je pripremio i cjenovno pristupačne zaslone – HP 22x i HP 24x. Oba zaslona odlikuju se frekvencijom osvježavanja od 144 Hz, brzinom odziva od 1 ms te podrškom za AMD FreeSync, a model HP 24x kompatibilan je i s G-Sync tehnologijom.

  • Zaslon OMEN X 27 dostupan je u Republici Hrvatskoj po cijeni od 5.299 HRK s uključenim PDV-om.
  • Slušalice OMEN Mindframe dostupne su u Republici Hrvatskoj po cijeni od 1.499 HRK s uključenim PDV-om.
  • Tipkovnica OMEN Encoder dostupna je u Republici Hrvatskoj po cijeni od 1.099 HRK s uključenim PDV-om.
  • Torbe OMEN Transceptor dostupne su u Republici Hrvatskoj po cijeni od 399 HRK s uključenim PDV-om.
  • Stolno Računalo Pavilion Gaming dostupno je u Republici Hrvatskoj po cijeni od 4.699 HRK s uključenim PDV-om.
  • Prijenosno računalo Pavilion Gaming 15 dostupno je u Republici Hrvatskoj po cijeni od 6.299 HRK s uključenim PDV-om.
  • Tipkovnica Pavilion Gaming 800 dostupna je u Republici Hrvatskoj po cijeni od 799 HRK s uključenim PDV-om.
  • Zaslon 22x dostupan je u Republici Hrvatskoj po cijeni od 1.420 HRK s uključenim PDV-om.
  • Zaslon 24x dostupan je u Republici Hrvatskoj po cijeni od 1.880 HRK s uključenim PDV-om..
  • Značajka Game Coaching dostupna je u sklopu programa Command Center u EMEA regiji, dok će značajka Rewards u sklopu programa Command Center biti dostupna u EMEA regiji početkom 2020.