Amerikanci u veljači najviše kupovali Nintendo Switch

Budući da je teško nabaviti PlayStation 5 i Xbox Series X po normalnoj cijeni u trgovini, Nintendo Switch je prošloga mjeseca bio najprodavanija konzola u SAD-u

Matej Markovinović ponedjeljak, 14. ožujka 2022. u 06:00

Nintendo Switch „prešišao“ je Sonyjev PlayStation 5 i Microsoftov Xbox Series X/S te je tako postao najprodavanija igraća konzola u SAD-u prošloga mjeseca, objavio je Mat Piscatella iz američke istraživačke tvrtke NPD.

Naime, Switch je u SAD-u bio najprodavanija konzola sve do listopada prošle godine, kada mu je mjesto uzeo PlayStation 5. Od tad se Sonyjeva i Nintendova konzola nerijetko izmjenjuju za mjesta, no zahvaljujući novom OLED modelu, Switch se opet „vraća u igru“.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Kako prenosi The Verge, Switchu u prednost ide i činjenica što je već na tržištu pet godina, pa ga nije toliko teško pronaći u trgovinama kao što je slučaj s PlayStationom 5 ili Xboxom Series X, čak i kad se u obzir uzme da je Nintendo bio prisiljen smanjiti proizvodnju konzole za 20 posto.

Podsjetimo, Nintendo je između listopada i prosinca prošle godine isporučio 10,67 milijuna Switch konzola, odnosno 103,54 milijuna jedinica od svoga izlaska. Dakle, to znači da je Switch u prošlom blagdanskom kvartalu službeno prestigao Wii po broju isporuka.

📢 Besplatna dostava

TOP!

HP AiO

Ryzen 5 4500U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 27" FHD IPS.

4.799 kn Kupi

📢 Vrhunska ponuda

TOP!

XIAOMI lipanj

Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.

Od 450 kn Kupi

📢 2 godine jamstva

TOP!

ASUS Vivobook

Ryzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.

4.649 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 350

Hi-Res Audio reprodukcija, Bluetooth, Amazon Alexa, internet radio i glazbeni streaming, Airplay 2, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

4.729 kn Kupi

Mrežni audio player

MARANTZ NA6006

HEOS multiroom audio tehnologija, AirPlay2, Alexa, Streaming glazbe, Bluetooth, Wi-Fi, Marantzovi vlasnički HDAM krugovi.

4.929 kn Kupi