Amerikanci u veljači najviše kupovali Nintendo Switch

Budući da je teško nabaviti PlayStation 5 i Xbox Series X po normalnoj cijeni u trgovini, Nintendo Switch je prošloga mjeseca bio najprodavanija konzola u SAD-u

Matej Markovinović ponedjeljak, 14. ožujka 2022. u 06:00

Nintendo Switch „prešišao“ je Sonyjev PlayStation 5 i Microsoftov Xbox Series X/S te je tako postao najprodavanija igraća konzola u SAD-u prošloga mjeseca, objavio je Mat Piscatella iz američke istraživačke tvrtke NPD.

Naime, Switch je u SAD-u bio najprodavanija konzola sve do listopada prošle godine, kada mu je mjesto uzeo PlayStation 5. Od tad se Sonyjeva i Nintendova konzola nerijetko izmjenjuju za mjesta, no zahvaljujući novom OLED modelu, Switch se opet „vraća u igru“.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Kako prenosi The Verge, Switchu u prednost ide i činjenica što je već na tržištu pet godina, pa ga nije toliko teško pronaći u trgovinama kao što je slučaj s PlayStationom 5 ili Xboxom Series X, čak i kad se u obzir uzme da je Nintendo bio prisiljen smanjiti proizvodnju konzole za 20 posto.

Podsjetimo, Nintendo je između listopada i prosinca prošle godine isporučio 10,67 milijuna Switch konzola, odnosno 103,54 milijuna jedinica od svoga izlaska. Dakle, to znači da je Switch u prošlom blagdanskom kvartalu službeno prestigao Wii po broju isporuka.