Asus početkom lipnja predstavlja novu verziju ROG Allyja

Asus ROG Ally X neće predstavljati nasljednika prošlogodišnjeg ROG Allyja, već blago osvježenje koje donosi poboljšanja u kapacitetu baterije i memoriji

Matej Markovinović nedjelja, 12. svibnja 2024. u 06:15
Asus ROG Ally 2023 📷 Foto: Asus
Asus ROG Ally 2023 Foto: Asus

Asus je potvrdio da će 2. lipnja predstaviti ROG Ally X, novu verziju svoje prijenosne igraće konzole koja je na tržište izašla prije godinu dana.

Naime, prema informacijama objavljenima u videu na YouTube kanalu ROG Globala, ROG Ally X bit će namijenjen zahtjevnijim korisnicima, ali neće predstavljati nasljednika prvog ROG Allyja, već samo blago osvježenje. To bi značilo da će ga pogoniti isti Ryzen Z1 Extreme procesor te da će imati 120-hercni VRR zaslon.

Nova će verzija konzole imati veću bateriju, više RAM-a i interne memorije, a spominje se da će dobiti i dva USB-C priključka. Utor za microSD karticu bit će pomaknut. Dizajn će ostati praktički isti, ali će korisnici ovoga puta moći izabrati Ally X u crnoj boji.

Sa softverske strane, navodi se da će Ally X stići s nadograđenom verzijom Armoury Cratea SE koja će u budućnosti stići i na obični ROG Ally. Cijena Asusove nove prijenosne konzole trenutno nije poznata, ali se nagađa da će koštati više od prošlogodišnjeg modela.