DualSense Edge novi je Sonyjev kontroler za zahtjevne igrače 

DualSense Edge novi je bežični kontroler u Sonyjevoj ponudi, koji nudi dodatne funkcije i veću mogućnost prilagodljivosti u odnosu na 'obični' DualSense

Matej Markovinović četvrtak, 25. kolovoza 2022. u 06:00
DualSense Edge. 📷 Foto: Sony
DualSense Edge. Foto: Sony

Sony je ovoga tjedna predstavio bežični DualSense Edge kontroler, svojevrsni odgovor na Microsoftov Xbox Elite.

Kako prenosi The Verge, na DualSense Edge kontroleru mogu se zamijeniti "kapice" analognih palica u one sa standardnim, visokim ili niskim profilom te se može prilagoditi njihova osjetljivost. Štoviše, kompletne se palice mogu zamijeniti, ali ih se trebati kupiti posebno.

Osim toga, kontroler ima i dvije zamjenjive stražnje tipke, čija se funkcija može promijeniti ovisno o želji korisnika. Pomoću "bravica" na stražnjoj strani mogu se i fizički zaključati tipke na pola kako bi se dodatno smanjio "hod". Uz to, svim se tipkama mogu promijeniti funkcije, a može ih se i deaktivirati. 

DualSense Edge. 📷 Foto: Sony
DualSense Edge. Foto: Sony

DualSense Edge dolazi i s opcijom spremanja različitih kontrolnih profila, a moguće je prebacivanje između profila, podešavanje glasnoće, postavki i još mnogo toga. 

Uz kontroler se dobiva ispleteni USB-C kabel, koji uključuje i specijalni adapter koji ga "zaključava" u kontroler i sprječava slučajno odspajanje. Sve će se to nalaziti u kutiji u kojoj će se DualSense Edge moći i puniti. 

Cijena i točan datum izlaska trenutno nisu poznati.