Na pomolu prva prijenosna Xbox konzola?

Iako još uvijek ništa nije službeno potvrđeno, čini se da u Microsoftu barem ozbiljno razmišljaju, ako već ne i aktivno rade, na prvoj Xbox handheld konzoli.

Kristian Komorčec srijeda, 12. lipnja 2024. u 20:55

Ako ste slučajno pomislili da u tekućoj nam eri sve moćnijih i moćnijih (pa stoga valjda i sve pametnijih?) pametnih telefona, handheld konzole polako odlaze u ropotarnicu povijesti, grdno ste se prevarili.

Ili tako barem ne misli voditelj Xbox divizije Phil Spencer, a koji je nedavno natuknuo da u Microsoftu ozbiljno razmišljaju o izradi prve prijenosne Xbox konzole.

Naime, u intervjuu koji je prije par dana dao za IGN, Spencer je izjavio kako misli kako bi i oni „trebali imati prijenosni uređaj za igranje.” Na pitanje IGN-ovog izvršnog urednika Ryana McCaffreyja bi li navedeni bio sposoban tek za streaming igara putem clouda, Spencer je, pak, odgovorio kako misli da je „vrlo važno da se igre mogu igrati lokalno”.

Hoće li Xboxova dakako, zasad samo hipotetska, handheld konzola ugledati svjetlo dana ili ne to tek ostaje za vidjeti. Međutim, ako se to ikada dogodi, uopće ne sumnjamo kako će Nintendov Switch, Valveov Steam Deck i drugi (tj. njihovi potencijalni duhovni nasljednici) dobiti dostojnu konkurenciju.