Activision napokon službeno potvrdio ovogodišnji Call of Duty

Na predstavljanju rezultata za posljednje tromjesečje netom završene poslovne godine, Activision je potvrdio glasine da ove godine stiže novi Call of Duty, te da na njemu radi Sledgehammer Games

Damir Radešić srijeda, 5. svibnja 2021. u 12:15

Activisionova poslovna godina je završila s 31. ožujkom, a u posljednjem tromjesečju iste ostvaren je prihod od 2,28 milijardi dolara, što je vidno povećanje naspram 1,79 milijardi za isto razdoblje lani. Predvodnik dobrih poslovnih rezultata je serijal Call of Duty, točnije Call of Duty: Black Ops Cold War i Warzone sa svojim in-game transakcijama i sezonskim propusnicama. Ranije ove godine su krenule glasine kako će novo poglavlje nositi podnaslov WWII Vanguard i da će nas u razdoblje Drugog svjetskog rata vratiti ekipa Sledgehammer Gamesa, no isto tako je bilo i riječi da ga možda nećemo zaigrati ove godine, već iduće.

Activision je na spomenutoj konferenciji ipak potvrdio da novi Call of Duty stiže ove jeseni, te da na njemu uistinu radi Sledgehammer Games, što su isti i dodatno potkrijepili objavom na Twitteru, no osim obećanja da će se s više detalja javiti nešto kasnije, neke konkretne informacije o njemu nismo dobili. Sledgehammer Games je pak 2017. objavio neloš Call of Duty: WWII, pa je, realno, scenarij o Drugom svjetskom ratu izgledan. Valja spomenuti i da je nakon odlaska suosnivača, tim napustio veliki broj izvornih programera koje je prošle godine zamijenilo 150 novih radnika, kao i nedavnu izjavi predsjednika Activisiona Roba Kosticha zbog koje nismo odveć sretni. Spomenuti naime kaže kako je uspjeh Warzonea u potpunosti promijenio njihov pristup serijalu i poslovnom modelu, te da novi stav može utjecati na kašnjenje službenih najava. Kako god bilo, potvrda je napokon stigla, čeka se službeno predstavljanje.