Aliens: Fireteam Elite stiže krajem kolovoza

Ekipa Cold Iron Studiosa užurbano radi na dovršavanju novog naslova na temu Aliena kojeg ćemo prema svježem službenom priopćenju imati priliku zaigrati 24. kolovoza ove godine

Damir Radešić četvrtak, 24. lipnja 2021. u 19:07

Ne računamo li mobilni Alien: Blackout, od posljednjeg valjanog naslova temeljenog na Alienu je prošlo sedam godina. Riječ je dakako o Alien: Isolationu, odličnom survival hororu koji nam je spalio živce i na svakom koraku izazvao onaj mučan osjećaj straha i osvrtanja na svaki šum. Novu priliku za druženje s najsmrtonosnijim organizmima u svemiru dobivamo koncem kolovoza za kada je najavljen izlazak Aliens: Fireteam Elitea kojeg potpisuje ekipa Cold Iron Studiosa. Za razliku od spomenutog Isolationa, njihov je uradak orijentiran akciji, a vodi nas dvadesetak godina nakon originalne filmske trilogije i stavlja u ulogu pripadnika najopakijeg odreda marinaca na brodu USS Endeavor koji su zaduženi za krizne situacije.

Prema promotivnom videu i demo inačici koja je bila dostupna rijetkima, igrivost je usporediva s onom iz Left 4 Deada što dakako nije loše, a tijekom igranja na raspolaganju će nam biti pet različitih klasa koje napretkom možemo nadograđivati novom opremom. Misije su zamišljene za tročlane timove, pa je zbog nedostatka određenih vojnika taktike uvijek potrebno prilagođavati u letu što će uz dva suborca pod kontrolom računala možda biti malo problematično, no srećom, podržano je i kooperativno igranje koje je uz pravu ekipu uvijek i daleko zabavnije. Izvorna inačica donosi po tri različita scenarija u ukupno četiri kampanje u kojima nas vreba preko dvadeset tipova protivnika, a prema obećanju, autori će poraditi i na dodatnim sadržajima nakon izlaska. Dodatne detalje o Aliens: Fireteam Eliteu potražite na službenom webu.