Amazon Games borbu protiv botova u Lost Arku nazvao stalnim ratom

Iako su od izlaska Lost Arka zaključali nekoliko milijuna računa, iz Amazon Gamesa poručuju da je ratovanje protiv botova daleko od završetka

Damir Radešić četvrtak, 19. svibnja 2022. u 22:14

Od samog izlaska Lost Arka, akcijskog RPG-a u kojeg je Amazon Games polagao mnogo nade, serveri spomenutog su krcati botovima. Osim što ih konstantno proganjaju, u Amazon Gamesu su zbog njih prilagodili nagrade za zadatke, poboljšali sustav prijave na servere obzirom da se u prvim mjesecima čekalo i do pet sati na ulazak, uveli filtere u kanale za razgovore kako bi lakše identificirali botove i na igri napravili brojne druge nadogradnje.

Kako sami kažu, od kada je Lost Ark pokrenut, "borimo se u ratu protiv botova koji su infiltrirali u Arkesiu", te napominju kako je identificiranje istih posebno teško obzirom da je riječ o free-to-play naslovu u kojem je vrlo lako napraviti novi korisnički račun nakon što starog zaključaju.

U svom izvješću od neki dan navode kako su do sada zaključali nekoliko milijuna korisničkih računa za koje su utvrdili da su botovi, varalice ili preprodavači virtualnih zlatnika, blokirali IP adrese iz područja gdje Amazon Games nema izdavačka prava ali je aktivnost botova velika, nadogradili sposobnosti detektiranja Easy Anti Cheat softvera i tako redom.

Nadodaju kako posao nije završen, te premda ne žele otkrivati detalje o narednim koracima kako hakerima ne bi olakšavali posao, usko surađuju s ekipom Easy Anti Cheata kako bi podrška za Lost Ark bila što kvalitetnija, a u planu su i neke druge metode ratovanja.

Premda je zajednica igrača predložila dodatnu zaštitu poput Captche ili dvostruke autentifikacije prilikom logiranja, iz Amazona poručuju kako smatraju ideju dobrom, ali u slučaju Lost Arka je to nemoguće provesti obzirom na veličinu igre i različite zakone u zemljama u kojima je objavljen, što je objašnjenje koje baš ne drži vodu. Kako god bilo, rat se nastavlja.