Backpack Battles je novo iznenađenje za koje do prije par dana nismo ni znali da postoji

Indie igra Backpack Battles je svojim naizgled jednostavnim konceptom tri dana nakon izlaska okupila gotovo 30 tisuća igrača istovremeno uz iznimno pozitivne kritike

Damir Radešić utorak, 12. ožujka 2024. u 06:00

Nekolicini iznenađujuće dobrih indie igara koje smo proteklih mjeseci zaigrali se prije tri dana pridružio Backpack Battles. Riječ je o indie igre koja je najavljena prije nešto više od pola godine, a ulaskom u early access, naglo je dobila na popularnosti inovativnom igrivošću koja se temelji na slaganju idealnog inventara i "borbama" protiv ostalih igrača. Smješten u fantazijski svijet, Backpack Battles nam nudi četiri osnovne klase od kojih se svaka tijekom borbi ovisno o našim odlukama može razviti u jednu od pet pod-klasa.

Cilj je stvarati nova oružja, predmete, napitke i kojekakve druge sitnice vezane uz RPG žanr koje zatim u stilu Tetrisa premećemo po inventaru i ovisno o kombinacijama i sortiranju dobivamo ili gubimo bitke. Zvuči totalno suludo, no očito je developer koji se krije iza imena PlayWithFurcifer pogodio dobitnu kombinaciju, jer je uz 96 posto pozitivnih mišljenja na Steamu, Backpack Battles jučer zabilježio gotovo 30 tisuća igrača istovremeno, što je za relativno svježu i nepoznatu igru više nego odličan rezultat.

Prema planu, program ranog pristupa će potrajati između tri do šest mjeseci, dok će finalna inačica uz završna poliranja i balansiranja dodati i petu klasu, službene ljestvice uspješnosti, kao i mogućnost privatnih igara u koje će igrači moći poznati prijatelje. Backpack Battles se na Steamu u narednih desetak dana nudi uz promotivni popust od deset posto na ionako neveliku cijenu od 12,99 eura, a ukoliko niste sigurni hoće li vam se svidjeti, na istim stranicama je dostupna i demo inačica.