Nakon nužnih prepravki, Ashlands i službeno zaživio u Valheimu

U tri tjedna ispravljena je većina tehničkih nedostataka u novim sadržajima pod imenom Ashlands, što je ujedno i naziv novog bioma koji je avanturistima dostupan u Valheimu

Damir Radešić srijeda, 15. svibnja 2024. u 18:00

Valheim je jedna od igara kojoj se, sada već dvije godine, vraćamo svako malo, bilo da osjetimo nostalgiju prisjećanjem na nevjerojatno opuštajuću plovidbu koja nas je očarala ili ekipa Iron Gatea objavi kakvu veliku nadogradnju poput Ashlandsa koja je jučer službeno uvrštena u igru. Prije tri tjedna smo pisali kako je spomenuti novi sadržaji kreću u javno testiranje koje je dovršeno novom zakrpom s nužnim ispravcima, te su sada dostupni i u finalnoj verziji igre, odnosno regularnoj inačici obzirom da je Valheim još uvijek u programu ranog pristupa i po svemu sudeći, neće tako skoro izaći iz njega.

Ashlands je potpuno novi biom kojeg će igrači moći posjetiti nakon Mistlandsa, nama ne pretjerano omiljenog područja čije strme planine nisu bile baš najbolji odabir gledamo li mehanike borbe, no uz malo navikavanja i prilagodbe, sve se dalo pregaziti. Ashlands je pak vatrena zemlja u kojoj vas uz sve nedaće na tlu, čak i nebeske ognjene padaline mogu ubiti, a zahvaljujući dostupnim opcijama, moguće je odabrati da se vatrene stihije iz Ashlandsa mogu proširiti i na druge biome, što preporučamo samo okorjelim fanovima koji traže maksimalni izazov.

Kako kažu autori, nisu željeli napraviti generičko novo područje, pa umjesto magle, tu i tamo dodati kakvu vatricu, već su pomno krojili sadržaje, tako da svako uporište prije daljnjeg napretka valja dobro utvrditi i opremiti se za nove izazove. Prema službenoj objavi, u Ashlandsu igrače očekuje preko 30 novih oružja, tri nova seta oklopa, preko 70 novih predmeta koje je moguće izgraditi, uključujući opsadnu mašineriju koja će biti ključna za napad na utvrđena uporišta protivnika. Producent igre, Andreas Tomasson kaže kako uz ovu nadogradnju polako stižemo prema završnim sadržajima Valheima i od igrača očekuju maksimalni trud kako bi se priredili za ono što stiže u Deep Northu koji će očito biti posljednja zova ovog odličnog survival RPG-a.