Battle royale način igranja Plunderstorm stigao u World of Warcraft

Bez ikakvih velikih najava i priprema, Blizazrd je novom zakrpom u svijet World of Warcrafta uveo opcionalni Plunderstorm način igranja koji se temelji na dobro poznatom modelu battle royale igara

Damir Radešić srijeda, 20. ožujka 2024. u 18:15

Velikim nadogradnjama koje stižu u World of Warcraft obično prethode brojne najave i detaljnija testiranja na javnim serverima namijenjenima isprobavanju nadolazećih sadržaja, tako da je zakrpa 10.2.6 za mnoge bila veliko iznenađenje. Spomenuta je u ovaj ustaljeni svijet koji privlači igrače već nevjerojatnih dvadeset godina, jučer uvela battle royale način igranja što je do neki dan zvučalo malo vjerojatno. Ipak, Blizzard nas je uspio šokirati kako tajnovitošću koja je bila na maksimalnoj razini, tako i načinom na kojeg je piratima inspirirani Plunderstorm izveden.

Naime, serveri ovog moda, u kojem sudjeluje 60 igrača u partijama koje traju 10 do 15 minuta, su odvojeni od trenutno aktualnog Dragonflighta i Classica, što ni ne čudi obzirom da u Plunderstorm ne ulazimo s postojećim likovima i njihovom opremom već potpuno svježim avatarima. Kako kažu u Blizzardu, cilj im je bio osigurati zabavu za sve, bez obzira na umijeće i dosadašnji trud, pa oni koji se ne žele previše upuštati u bitke protiv ostalih igrača, mogu trčkarati uokolo, sakupljati plijen i boriti se protiv NPC-a, no izgledno je da će u jednom trenutku postati mete ostalih sudionika ovih kratkih natjecanja.

Sposobnosti pak nisu vezane uz klase, jer iste niti ne postoje, već ih igrači skupljaju tijekom igranja i potpuno su nasumične uz moguća četiri stadija nadogradnje jačine, dok sam plijen ostaje iza čudovišta i igrača koje eliminiramo, ili ga pak nalazimo u škrinjama i kao nagradu ukoliko pobijedimo. Na osnovu učinka, podizat će nam se reputacija kojom možemo zaraditi razne kozmetičke nadogradnje, kao i posebne mountove ili ljubimce. Kako god bilo, dobrodošlo osvježenje koje bi igrači World of Warcrafta svakako trebali isprobati, a dodatne detalje potražite na službenim web stranicama.