Bethesda slavi 25. rođendan serijala Elder Scrolls, dijele Morrowind besplatno

Prva igra u kultnom RPG serijalu danas je navršila 25 godina, a kako bi izdavač to proslavio igračima dijele jednu od njih, ali samo - do sutra!

Mateja Šop ponedjeljak, 25. ožujka 2019. u 21:23

Na današnji datum prije 25 godina su igrači mogli prvi put posjetiti fantaziji svijet Tamriela kroz The Elder Scrolls: Arena. Ovo je bio prvi RPG u serijalu kojemu je od tada popularnost samo rasla, a dok čekamo vijesti o The Elder Scrolls VI, kojeg je Bethesda veoma kratko spomenula na prošlogodišnjoj prezentaciji za vrijeme sajma E3, razvojni tim je htio da se malo prisjetimo starijih nastavaka.

Iako Arena i Daggerfall možete već neko vrijeme putem Bethesda Launchera preuzeti besplatno, kako bi s igračima proslavili ovaj veliki rođendan omogućili su im da do sutra u svoju kolekciju bez plaćanja ubace i treći nastavak, punog imena The Elder Scrolls III: Morrowind, koji je bilo prilično revolucionaran kada je izašao 2002. godine. Sve što morate napraviti je zaputiti se na ove stranice, napraviti korisnički račun ako ga nemate, ukucati šifru " TES25TH-MORROWIND" i igra će automatski biti dodana na vaš račun.

Osim ovog, u planu su promocije za The Elders Scrolls Online i The Elders Scrolls: Legends, a za vikend će sa sajma PAX East biti prijenosi prezentacija uživo. Od četvrtka započinje besplatan tjedan za Bethesdin MMO, pa će ga svi zainteresirani igrači moći isprobati na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One. Uz to, ako želite, možete na Steamu, Humbleu ili Bethesdinoj trgovini kupiti naslove koje je Bethesda izdala po jeftinijim cijenama.

Nedugo nakon ove objave, stigla je još jedna zanimljivost putem društvenih mreža. Iako je Bethesda imala u planu izdavanje svojih nadolazećih igara samo putem svojeg launchera, sada su se predomislili. Rage 2, Doom Eternal i Wolfenstein: Youngblood ćete moći nabaviti i na Steamu, a uz njih stiže i Fallout 76, za one koji ga žele zaigrati.

Zanimljivo je da su se odlučili na ovaj potez, pogotovo s ekskluzivama koje za svoju trgovinu Epic osigurava. Vjerojatno ih je Fallout 76 nečemu naučio, a za kupce je uvijek dobro da imaju mogućnost kupovine igara na više mjesta.

S obzirom i da Epic kaže da ne želi incidente poput ovog s Metro Exodusom, možda će vlasnici online trgovina igara pronaći rješenja s kojima će i developeri i igrači biti zadovoljni.

Dodatak:

Budući da su neki korisnici javljali probleme s aktivacijom kodova i zbog velike potražnje, Bethesda je odlučila produžiti ponudu do 31. ožujka.