Blizzard najavio Diablo II: Resurrected, remaster najbolje igre u tom RPG serijalu

Nedugo nakon početka Blizzconline prezentacije dobili smo najavu nove verzije drugog nastavka u jednom od najpoznatijih RPG serijala

Mateja Šop subota, 20. veljače 2021. u 06:30

Nakon što je Hodor iz Game of Thronesa odradio svoj glazbeni uvod u prvo, i vjerojatno posljednje izdanje Blizzardove konferencije Blizzconline, koja je posebno organizirana za pandemijsko okruženje, počelo se pričati o tome što nam ovaj popularan tim priprema.

Ono što će sigurno razveseliti velik broj igrača je da smo dobili službenu najavu Diablo II remastera. Vijest je procurila par sati prije nego što je prezentacija počela, a potvrdu nismo morali dugo čekati. Diablo II: Resurrected nova je verzija kultnog RPG-a koja osim za PC, stiže i na konzole uz cross-platform podršku.

Radi se o uljepšanoj i moderniziranoj verziji igre koja je izašla 2000. godine, a uključuje i ekspanziju Lord of Destruction. Osim što igra izgleda bolje, ima podršku za 4K rezoluciju i 144 FPS-a, gameplay je ostao netaknut. Oni koji žele iskusiti nostalgiju moći će birati između novog i originalnog izgleda, ali će zato filmići svi izgledati puno bolje.

Sve nove opcije koje je Blizzard ubacio upravo su to, opcije. Diablo II: Resurrected možete odigrati baš onakav kakav je bio prije 20 godina ili si malo olakšati s quality of life promjenama kao što su automatsko skupljanje novčića i itema s poda. Igra će izaći nekad tijekom 2021. godine, a Blizzard će održati tehnički alfa test koji bi se trebao započeti uskoro. Nakon prezentacije službene stranice nisu radile, vjerojatno zbog navale, pa ćete možda sada imati više sreće. Na remasteru radi Vicarious Visions, tim zaslužan za odličan Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 i kojem će do daljnjeg zadatak biti pomagati Blizzardovim timovima.