Tvorci odličnih remakeova, Vicarious Visions, od sada će raditi samo na Blizzardovim igrama

Activision je imao prilično iznenađujuću objavu o spajanju ova dva studija, a tim zaslužan za Crash Bandicoot trilogiju i remake prve dvije Tony Hawk's igre više se neće baviti takvim projektima

Mateja Šop nedjelja, 24. siječnja 2021. u 06:00

Iako razvojni tim Vicarious Visions postoji od 1990. godine, većina igrača je vjerojatno čula za njih kada su napravili Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, odnosno prošle godine kada su napravili izvrstan remake Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2. Na žalost igrača, tim se više neće baviti radom na takvim projektima, a razlog tome je spajanje ovog tima s Blizzardovim.

Vijest je stigla putem portala GamesIndustry.biz u kojoj stoji da su danas svi članovi tog tima, kojih ima više od 200, zaposlenici Blizzarda, a dosadašnja predsjednica tima, Jen Oneal, dobila je promaknuće i sada je izvršna potpredsjednica razvoja u Blizzardu. To znači da je tim od sada "u cijelosti posvećen postojećim Blizzardovim igrama i inicijativama".

"Nakon što smo s timom Vicarious Visions neko vrijeme surađivali i razvili odlične odnose, Blizzard je zaključio da bi bilo dobro da im pružaju dugotrajnu podršku", rekla je neimenovana osoba koja nije htjela komentirati o kojim se projektima radi i koliko dugo je Vicarious Vision već radio na njima. Zanimljivo je da su se na taj potez odlučili sada, zato što je Activision taj studio kupio davne 2005. godine.

U svakom slučaju, šteta. Bez šale na račun njihova imena, tim je svakako imao svoju viziju i bio je jako detaljan i vjeran kod rekreacije voljenih originala. Što se Tony Hawk's Pro Skatera tiče, igrači su konačno dočekali modernu verziju ove popularne skejterske igre koju je serijal zaslužio. Isto vrijedi i za Crash Bandicoota, ali igraća industrija je takva. Velike kompanije kupuju manje timove koji često ne završe najbolje (da, uglavnom mislimo na EA), pa se nadamo da ekipa koja radi tamo neće imati takvu sudbinu.

DODATAK:

Nedugo nakon objave vijesti javio se Jason Schreier, novinar koji često razgovara s članovima timova i otkriva što se događa iza kulisa u igraćoj industriji, i objavio nešto više detalja o tome što se događa u ta dva studija. Prema njegovom izvještaju, tim koji je radio na prilično loše prihvaćenom remasteru Warcrafta 3 trebao je raditi na remakeu Diabla II, prema mnogima najboljoj igri u tom popularnom RPG serijalu. Upravo zbog loše prihvaćenosti igre, "Tim 1" više ne radi na njemu i raspušten je, nego će upravo Vicarious Visions biti zadužen za novu verziju Diabla II.

Blizzard još nije službeno ništa rekao, ali vjerojatno će podijeliti novosti o projektima na kojima rade za vrijeme BlizzConline konferencije koja će se održati 19. i 20. veljače. Znamo da rade na Diablu IV, očito je u izradi Diablo II Remake, Overwatch 2 bi trebao stići uskoro, a vidjet ćemo za mjesec dana hoće li objaviti kada ćemo te igre moći zaigrati i hoće li nam pokazati gameplay.