Blizzardovi klasici Warcraft I i Warcraft II stigli na GOG.com

Ekipa CD Projekta je na svoj servis GOG.com dovukla dva Blizzardova klasika koji su nam prije dvadesetak godina podarili nebrojene neprospavane noći

Damir Radešić petak, 29. ožujka 2019. u 16:07

U studenom ove godine ćemo proslaviti 25. obljetnicu izlaska strategije u realnom vremenu  Warcraft: Orcs & Humans koja je označila početak iznimno uspješne franšize, što je za GOG.com bio dovoljan povod da spomenutu i njezin nastavak Warcraft II Battle.net Edition koji objedinjuje Tides of Darkness i ekspanziju Beyond the Dark Portal, uvrste u svoju ponudu. Kao i sa svim naslovima koje nude, i ovi su prilagođeni suvremenim računalima, te oslobođeni bilo kakvih DRM-ova, a nabaviti ih možete u paketu po cijeni od 13,29 eura ili 5,29 eura za Warcraft: Orcs & Humans, odnosno 8,89 eura za Warcraft II Battle.net Edition.

Warcraft: Orcs & Humans je objavljen 23. studenog 1994. i odveo nas u izvornu bitku za Azeroth u kojoj  su se sukobile vojske orka i ljudske vrste. RTS model koji je predstavio Dune II i koji je u principu definirao žanr je dodatno proširen novim funkcionalnostima, no u osnovi smo izgrađivali bazu, sakupljali resurse i izgrađivali vojsku kojom smo polako nagrizali obranu protivnika i pokušavali ga uništiti. Iako nije bio prva strategija koja je sadržavala multiplayer, Blizzard je taj način igranja podigao na novi nivo što je zajedno s kampanjom do tada neviđenog dizajna misija rezultiralo odličnim kritikama. Verzija na GOG.com-u je identična izvorniku, te dodatno dorađena kako bi radila na modernim operacijskim sustavima i današnjem hardveru.

Warcraft II Battle.net Edition je pak objavljen 1999. godine, iako je osnovna igra Warcraft II: Tides of Darkness stigla na tržište četiri godine ranije, dok je dodatak Beyond the Dark Portal predstavljen 1996., a Battle.net Edition je omogućio igranje preko Blizzardovog online servisa i zamijenio MS-DOS inačicu onom za Windowse. U spomenutom nastavku su se ranije poznatim frakcijama pridružili saveznici poput trolova i vilenjaka, dok je sama igrivost proširena i na pomorske bitke. Warcraft II Battle.net Edition koji je dostupan na GOG.com-u je moguće zaigrati u izvornom obliku, kao i unaprijeđenom s brojnim prepravcima i podrškom za visoku razlučivost. Sudeći po reakcijama prvih kupaca, GOG.com i Blizzard su ovim partnerstvom napravili odličan posao i radujemo se njihovoj daljnjoj suradnji.