Coco's Texture Pack za Valheim zamjenjuje 255 tekstura HD inačicama

Čar Valheima leži u njegovoj igrivosti, a za one koji ipak očekuju privlačniju grafiku, donosimo rješenje u vidu modifikacije Coco's Texture Pack koja vidno poboljšava vizualni dojam

Damir Radešić ponedjeljak, 29. ožujka 2021. u 13:02

Iako nam osobno ne smeta i pored vrhunske igrivosti ni ne zamjećujemo takve stvari, znamo par pojedinaca koji igraju Valheim i konstantno prigovaraju na minecraftovsku grafiku. Za takve i njima slične pobrinuo se moder C0C0NUTS koji je upravo objavio impresivnu zbirku od čak 255 poboljšanih tekstura zapakiranih u 1,2 gigabajta tešku datoteku. Kako sam kaže, sve je započelo kao eksperiment, a pretvorilo se masivan projekt kojeg je tek sada bio spreman javno objaviti i podijeliti s tisućama igrača koji uživaju u fenomenu zvanom Valheim. Iako autor ove modifikacije napominje kako još uvijek uči i sprema se na nove podvige, impresivno je vidjeti njegovo majstorstvo koje čini igru privlačnijom.

Autor kaže kako su zamijenjene teksture trava, drveća, grmlja, sve opreme za izradu i nadogradnju predmeta, mačeva, štitova, oklopa, svih plaštova u igri, oba broda (splav ionako ne računamo pod ozbiljno sredstvo za plovidbu), materijala i još gomile ostalih stvari, a kako je Valheim krcat svim i svačim, ostale će stvari biti dodavane u budućim nadogradnjama kako koju obradi.

Coco's Texture Pack možete pronaći na stranicama Nexus Modsa na kojima valja imati registrirani korisnički račun za preuzimanje, a za samu instalaciju je potrebno ispuniti par jednostavnih preduvjeta poput instalacije Valheim+ moda i umetanja .dll datoteke u određenu mapu.

Oni koji se i sami namjeravaju okušati u modificiranju mogu baciti oko na Twitch kanal autora na kojem isti gotovo svakodnevno streama svoj rad s početkom oko 21 sat po našem vremenu. Kako god bilo, C0C0NUTS-u kapa dolje, a braći Vikinzima savjet da ovaj paket tekstura svakako isprobaju.