Code Vein i Phoenix Point dobili datume izlaska

Ove dvije igre nismo dobili prilike vidjeti za vrijeme konferencija, ali su izdavači uz nove trailere objavili kada ćemo ih moći zaigrati

Mateja Šop srijeda, 12. lipnja 2019. u 06:00

Iako su konferencije na ovogodišnjem sajmu E3 završile, tek danas se otvaraju vrata za posjetitelje i službeni je početak najvažnijeg događanja u igraćoj industriji. Do sada smo dobili priliku vidjeti brojne igre, no neke su izostale iz prezentacija. Među njima su akcijski RPG koji je poznat kao anime Dark Souls, Code Vein, te strategija na poteze koju radi tvorac XCOM-a, Phoenix Point. Zbog toga su nam izdavač Bandai Namco i razvojni tim Snapshot Games sami odlučili otkriti kada ćemo ove igre moći zaigrati.

Za Code Vein znamo od travnja 2017. godine, a Bandai Namco Studios napravio je post-apokaliptični RPG smješten u distopijskom svijetu s vampirima. Gameplay podsjeća na FromSoftwareove igre, izgled i priča su anime, pa se spremite na bujna poprsja i neobičan razvoj događaja.

Igra je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a moći ćemo vidjeti što nam je razvojni tim pripremio 27. rujna. Predbilježbe su otvorene samo za konzolaške verzije, a Code Vein još uvijek nema svoje stranice na Steamu i ne znamo u kojoj ćemo trgovini moći igru nabaviti. Sve što je o igri poznato nalazi se na službenim stranicama, pa se zaputite tamo ako želite vidjeti o čemu točno oni.

Razvojni tim Snapshot Games koji je osnovao Julian Gollop imao je turbulentno razdoblje nakon što su prije par mjeseci najavili da će spiritualni nastavak na XCOM izdati ekskluzivno putem Epic Games trgovine. Igrači su burno reagirali, a tim je rekao da će vratiti novce svima koji zatraže povrat.

U ovoj strategiji na poteze ćemo se boriti protiv najezde vanzemaljaca, a ako ste igrali bilo koji XCOM naslov, gameplay će biti veoma sličan. Upravljanje iz baze, praćenje događaja na svjetskoj mapi i misije u kojima upravljate vojnicima i čistite ulice od problematičnih stvorova. Osim za PC igra će biti dostupna i za Xbox One od 3. rujna, a svi oni koji uspiju nabaviti Xbox Game Pass za PC moći će izbjeći Epic Games Store. Phoenix Point je već sada dostupan putem Early Accessa, pa ako ga želite nabaviti ili saznati u što se upuštate proučite službene stranice.