Counter-Strike: Global Offensive dobio veliku nadogradnju Operation Shattered Web

Operation Shattered Web u svijet popularne timske pucačine Counter-Strike: Global Offensive donosi mnoštvo novih sadržaja uključujući nekoliko novih mapa

Damir Radešić utorak, 19. studenog 2019. u 14:45

Counter-Strike: Global Offensive je zasigurno jedna od popularnijih mrežnih pucačina čemu svjedoči i odlično drugo mjesto prema statistikama Steama. Prvo dakako zauzima Playerunknown's Battlegrounds i 328 tisuća igrača koji ga igraju u trenutku pisanja ove objave, dok se uz CS:GO zabavlja njih 295 tisuća. Priča je zanimljiva i zbog činjenice da je CS:GO star čak sedam godina, odnosno gledamo li i prvo izdanje, oko dvadesetak što ranije spomenutim ciframa daje dodatnu težinu. Kako bi se takav trend nastavio, Valve ga obogaćuje novim sadržajima, a svježi su zaživjeli s jučerašnjim danom pod imenom Operation Shattered Web.

Kao glavne novosti spominju se "agenti" koje je moguće opremiti na obje strane, terorističkoj i protuterorističkoj, a uz njihov unikatni izgled, ovi "Master Agents" kako ih nazivaju developeri dolaze s posebnim linijama teksta kojeg izgovaraju i animacijama. Tijekom misije za njihovo prisvajanje, igrači će zaraditi i nekoliko posebnih Operation Shattered Web kutija s tri nove kolekcije oružja dizajniranih od strane nadarenih umjetnika iz same zajednice.

Autori su priredili i nove misije koje će se izmjenjivati svaki tjedan u različitim načinima igranja koje su dostupne svim igračima, no za nagrade valja imati aktivan Operation Pass. Usporedo s ovim novostima, Counter-Strike: Global Offensive je nadograđen i novim mapama, konkretno mapom Lunacy koju potpisuje Flying Scoutsman, mapom Jungle namijenjenoj Danger Zone (battle royale) modu, te mapom Studio koja je uvrštena u Scrimmage i Casual Sigma kolekcije. Uz to, neka oružja su dodatno ugađana, pa je primjerice cijena jurišne puške SG553 vraćena na 3.000 dolara, dok su FAMAS i Galil jeftiniji za 200 dolara i dobili su veću preciznost prilikom automatskog pucanja. U svakom slučaju, lijepe vijesti, a dodatne detalje o svemu potražite ovdje.