Domaća survival igra SCUM premašila milijun prodanih primjeraka

U manje od mjesec dana je projekt na kojem surađuju Gamepires i Croteam došao do ove prilično impresivne brojke

Mateja Šop srijeda, 19. rujna 2018. u 18:55

Survival igre su već dugo tražena roba, a to je još jednom potvrdio i SCUM. Radi se o domaćem projektu na kojem rade razvojni timovi Gamepires uz pomoć Croteama i već par dana prije nego što je igra izašla bilo je očito da će biti hit. Neka veća imena na streaming servisu Twitch.tv dobila su priliku isprobati igru prije nego što drugim igračima postane dostupna, a gledanost je, barem nakratko, nadmašila trenutno najpopularniju igru Fortnite.

Kada je izašla krajem prošlog mjeseca putem Steamovog Early Access programa ova je survival igra unutar 24 sata postala najuspješniji projekt kojeg je Devolver Digital izdao, pa nije neobično što se i dalje nastavila dobro prodavati. Sinoć je objavljen novi, veoma impresivan podatak koji kaže da je SCUM u manje od mjesec dana dostigao i zatim premašio brojku od milijun prodanih primjeraka.

Kako bi proslavili taj uspjeh, razvojni tim je svim igračima unutar igre odlučio pokloniti zlatni pištolj, a svi oni koji posjeduju igru ili će je tek kupiti mogu DEagle .50 dodati do 25. rujna. Oni koji su kupili Supporter Pack će uz to dobiti Nice Watch, sat koji trenutno unutar igre mjeri samo vrijeme, ali tim kaže da će kroz buduće nadogradnje implementirati i neke druge korisne stvari.

SCUM je izašao 29. kolovoza isključivo za PC i to putem Steama, a naše prve dojmove mogli ste pročitati nekoliko dana nakon njenog izlaska. Detaljniji opis moći ćete pročitati u nadolazećem tiskanom broju, a ako vam treba više informacija možete proučiti službene stranice. Za kraj ćemo spomenuti kako je Devolver Digital veoma zadovoljan ovim uspjehom, pa je tim odlučio opskrbiti zavidnom količinom piva što će im sigurno pomoći sa izradom nadogradnji i ispravljanjem bugova.