Dostupan samostalni Doom ReBorn, remake Dooma 1 i 2 na idTech 4 engineu

Ukoliko ste se zaželjeli izvornih izdanja serijala Doom, isprobajte Doom Reborn koji vam ih donosi u novom grafičkom ruhu pogonjenom engineom iz Dooma 3

Damir Radešić četvrtak, 4. srpnja 2019. u 14:41

Uz mnogo dobre volje i još više truda, modder "gamehacker" je sklepao Doom Reborn, izvorno kao mod za Doom 3, a od jučer je isti dostupan i kao samostalno izdanje. Cilj autora je napraviti totalnu konverziju klasika Doom i Doom 2 na grafičkom sustavu Dooma 3 u čemu je očito i uspio, iako valja naglasiti kako se Doom Reborn trenutno nalazi u Pre Beta verziji 1.61, odnosno rad na ovom projektu još nije dovršen. Ipak, to vas ne bi trebalo spriječiti da ga isprobate, poglavito one koji su uz spomenute FPS-ove proveli mnogobrojne besane noći, obzirom da predstavlja jedan od ponajboljih pokušaja remakea ovih legendi. Zahvaljujući engineu idTech4, originalna oružja, protivnici i mape su dobili nove modele i teksture, kao i neke napredne grafičke efekte.

Sam autor kaže kako deseta mapa (Map10) iz Dooma 2 nije dovršena, te da je igrači sami mogu pokušati završiti, a kako bi mogli koristiti snimanje pozicije u ovoj samostalnoj verziji, istu je potrebno patchirati zakrpom koja je priložena u njemu i zamjenjuje DoomReborn.exe i Gamex86.dll odgovarajućim verzijama. Sama igrivost nije mijenjana i sudeći po dostupnim video zapisima iz ranije verzije Doom Reborna koja je naknadno doživjela neke manje grafičke prilagodbe kako bi više nalikovala originalima, mnogi veterani će dobiti želju za adrenalinskim napucavanjem hordi čudovišta uz prikladan nabrijani soundtrack. U nastavku slijedi jedan od videa, dok Doom Reborn možete preuzeti ovdje.