EA otkazao još jedan Star Wars projekt

Novinar koji je poznat po otkrivanju ovakvih priča objavio je kako je dobio informacije iz tri različita izvora vezane uz neimenovanu Star Wars igru i nisu nimalo dobre

Mateja Šop srijeda, 16. siječnja 2019. u 13:28

U svibnju 2013. godine su EA i Disney sklopili ugovor kojim je taj izdavač dobio prava na izradu Star Wars igara. Od tada smo dobili Star Wars Battlefront, koji je imao solidne ideje i nije bio propisno dovršen, Star Wars Battlefront II, koji je bio mnogo bolji, ali toliko pun mikrotransakcija da je EA zaslužio najgore ocijenjen komentar na Redditu i čak se Disney na kraju umiješao te mobilnu igru Star Wars Galaxy Heroes.

Ukratko, EA nije baš na najbolji način iskoristio licencu, a taj se trend nastavlja. Osim multiplayer pucačina, u izradi je bilo nekoliko drugih projekata. O prvom, koji je imao radno ime Ragtag (velika singleplayer igra s naglaskom na priči) i koji je zvučao veoma obećavajuće, pričalo se nekoliko godina, da bi na kraju 2017. godine EA otkazao projekt i usput i zatvorio studio koji je radio na njemu i do tada bio poznat po serijalu Dead Space, Visceral Games.

Uz ovu vijest je EA bio objavio kako sad na novom Star Wars projektu sada radi njihov tim u Vancouveru. Prema izvorima do kojih je Jason Schreier došao, i ovaj je projekt sada otkazan. Novinar koji radi za portal Kotaku poznat je po prikupljanju ovakvih informacija, tako da su one vrlo vjerojatno točne. Ljudi koji imaju veze s projektom, interno poznatom po imenu Orca, kažu kako je bio u ranoj fazi razvoja, a plan je bio omogućiti igračima da igraju kao lovac na glave ili nitkov koji istražuje razne planete i surađuje s raznim frakcijama u svijetu Star Warsa.

Kada su glavešine u EA-ju pogledale plan razvoja za narednih par godina odlučili su da im treba nešto što će izaći brže. Zbog toga su otkazali Orcu i rekli kako treba napraviti manji projekt koji će izaći do kraja 2020. godine kada mnogi predviđaju da će biti dostupne nove Xbox i PlayStation konzole. Iako zaposlenici nisu oduševljeni tim potezom, navodno nitko nije dobio otkaz već će se pozabaviti novim projektom, a nadaju se da će moći nakon toga nastaviti s radom na Orci.

Kako će točno ta nova igra izgledati, ne znamo, a nismo ni znali kako Orca izgleda jer EA nikad nije odlučio projekt prikazati. Osim te nenajavljene igre, Respawn Entertainment (tvorci pucačina Titanfall i Titanfall 2) trenutno radi na  Star Wars Jedi: Fallen Order. Radi se akcijskoj avanturi koja će ispričati novu priču u tom znanstveno-fantastičnom svijetu u kojoj će glavni junak biti Padawan koji pokušava preživjeti nakon radnje koja se dogodila u filmu Revenge of the Sith. Fallen Order bi trebao izaći krajem ove godine, a možda će na ovogodišnjoj EA Play konferenciji izdavač biti spreman reći nešto više.

EA se još uvijek nije službeno oglasio o ovoj vijesti, a nije ni Disney, koji vjerojatno nije najsretniji s odlukama ovog velikog izdavača. Kad budemo saznali nešto više o tome što se događa, javit ćemo vam.