Epic će omogućiti prijavu glasovnih razgovora u Fortniteu

Osim što možete blokirati, utišati i prijaviti druge igrače, sada ćete moći pružiti i audio dokaze kada prijavite sumnju na kršenje Pravila zajednice

Tomislav Stanković četvrtak, 16. studenog 2023. u 21:05
📷 Image: Fortnite
Image: Fortnite

Kako su iz Epic Gamesa objavili na blogu ova će im značajka pomoći da poduzmu mjere protiv igrača "koji koriste glasovni chat za maltretiranje, uznemiravanje, diskriminaciju ili neko drugo neprimjereno ponašanje".

Korisnicima koji imaju manje od 18 godina značajka je, tijekom glasovnih razgovora, uvijek uključena dok je oni stariji u postavkama mogu isključiti. 

Kako radi glasovno izvješćivanje

Uređaj na kojemu se pokreće igra snimat će razgovore tijekom igranja i čuvati zadnjih 5 minuta dok se starije snimke automatski brišu.

Snimke se spremaju lokalno na uređaj, a ne na poslužiteljima Epic Gamesa. Također, Epic im, prema navodima u objavi, nema pristup osim ako se ne podnese prijava.

Snimka jednom prijavljenog razgovora, nakon što bude preslušana, automatski se briše nakon 14 dana ili po isteku sankcije, ovisi što je dulje.

Ipak, Epic može zadržati audioisječak onoliko dugo koliko je propisano zakonom kako bi ispunio eventualne  zakonske obveze.