Epic Games Store daruje igre Nuclear Throne i Ruiner

Od jučer do idućeg četvrtka je na Epic Games Storeu moguće preuzeti dva nova naslova, roguelike pucačinu Nuclear Throne, kao i brutalnu akcijsku cyberpunk akciju Ruiner

Damir Radešić petak, 8. studenog 2019. u 15:59

Epic nas je razmazio besplatnim naslovima koje od prije par mjeseci na svom servisu Epic Games Store dijele svakih tjedan dana. Ranije je taj tempo bio svaka dva tjedna, no očito imaju dovoljno partnerskih dogovora da nam svaki četvrtak mogu ponuditi dvije nove igre. Kako smo pisali, tijekom proteklih sedam dana smo u zbirke imali prigodu uvrstiti RPG avanturu Costume Quest ekipe Double Finea, te izvrstan horor Soma kojeg potpisuje Frictional Games, autori dobro nam poznate Amnesie: The Dark Descent.

U istoj objavi smo spomenuli kako će ih naslijediti Nuclear Throne i Ruiner, a oba su naslova od jučer postala dostupna za preuzimanje, pri čemu ćemo ponoviti kako onima koji ih prisvoje ostaju u kolekcijama zauvijek, pa ne tratite vrijeme na razmišljanje, jer će ih idući četvrtak zamijeniti akcijski platformer The Messenger i izgledno još jedan naslov, no o njemu još nema detalja. Ukratko, Nuclear Throne je postapokaliptična roguelike pucačina s pogledom iz ptičje perspektive u kojoj lutamo pustopoljinom, borimo se protiv raznolikih čudovišta i mutanata, te gomilamo radijaciju koja nam daruje nove udove i specijalnosti.

Ruiner je pak smješten u ne tako daleku cyberpunk budućnost, točnije 2091. godinu u kojoj se čudni psihopat suprotstavlja korumpiranom režimu kako bi doznao sudbinu otetog brata. Pri tome ima pomoć prijatelja, vrhunskog hakera, kao i brojnih visokotehnoloških oružja inspiriranih, energetskih štitova i dakako, specijalnosti koje je moguće nadograđivati. Kako kažu autori, akcija u ovoj igri ima posebnu dozu brutalnosti i sami biramo na koji ćemo način igrati, pa je primjerice kroz protivnike moguće proletjeti ili usporiti vrijeme i pomno odabrati točke napada. Ruiner potpisuje neovisni razvojni tim Reikon Games osnovan prije pet godina od strane veterana industrije koji su svojevremeno radili na serijalima Witcher, Dead Island i Dying Light, a dodatne detalje potražite na ranije navedenim linkovima.