Epic Games Store daruje Pine i World of Warships Exclusive Starter Pack

Do idućeg četvrtka se na Epic Games Storeu dijeli Pine kao dio ustaljene promocije darivanja besplatnih igara, dok je do ponedjeljka besplatan i World of Warships Exclusive Starter Pack

Damir Radešić petak, 7. svibnja 2021. u 14:05

Kao i svakog petka ujutro, zavirili smo u novu ponudu Epic Games Storea koji nas je sve razmazio besplatnim igrama. Na spomenutom servisu je do idućeg četvrtka dostupan Pine, indie akcijska avantura otvorenog svijeta koju potpisuje nizozemski razvojni tim Twirlbound. Ovaj ambiciozni projekt je prvi put predstavljen putem kampanje na Kickstarteru prije četiri godine kada je uspješno financiran od strane igrača, no inačica koja je 2019. objavljena za PC i Nintendo Switch se našla na udaru kritika zbog tehničkih problema koje su developeri mjesecima krpali.

Kako god bilo, Pine nas vodi u svijet u kojem iz nekog razloga ljudska vrsta nije na vrhu hranidbenog lanca, već tu privilegiju imaju razne životinjske vrste koje su razvile vlastite jezike i kulture. Ljudi, kao inferiorna vrsta, žive u izoliranom selu na opasnim liticama na kojima nesreće nisu rijetkost, a nakon jednog kritičnog incidenta, glavni junak Hue se odvaži istražiti svijet i pronaći novi dom za njegov narod. Sama igrivost je mješavina borbe, zagonetki i trgovine, dok se svijet oko igrača konstantno mijenja i evoluira. Pine možete prisvojiti ovdje, a idući tjedan će ga zamijeniti još jedna indie avantura, The Lion's Song.

Iako ne pripada tjednoj rotaciji, World of Warships Exclusive Starter Pack je ipak vrijedan spomena obzirom da mu je regularna cijena 22,50 eura, a sada se dijeli besplatno. Kako i samo ime kaže, riječ je o dodatku za popularnu pomorsku akciju koja je sama po sebi free-to-play, a u istom igrače očekuju bojni brodovi Dreadnought ili Charleston, teška mašinerija koju će svaki admiral željeti imati na raspolaganju. Uz to, prisvajanjem Exclusive Starter Packa igrači dobivaju tjedan dana Premiuma, a ova ponuda vrijedi do ponedjeljka, 10. svibnja, pa ne čekajte predugo.