Fortnite premašio 7 milijuna igrača

Fortnite nastavlja s rastom. Epic Games je potvrdio da su nedavno zabilježili više od 7 milijuna aktivnih korisnika

Viktor Krištić četvrtak, 5. listopada 2017. u 17:16

Nedavno objavljeni survival naslov Fortnite je premašio impresivnu brojku od 7 milijuna igrača. Epic Games je putem Twittera otkrio da sveukupna brojka uključuje igrače novoobjavljenog Battle Royale moda, te originalnog izdanja igre.


Veliku prekretnica u broju igrača za Fortnite je obilježena sa dvije nove značajke u Battle Royale modu igre. Radi se o dodacima Duo, koji omogućava kooperativnu igru sa jednim suigračem, te Supply Drop, u kojemu zalihe nasumično padaju na nasumičnim lokacijama širom mape. Epic je otkrio da Supply Drop zalihe zapravo kriju najbolju opremu koju je moguće skupiti i da bi se upravo oko njih mogle voditi najkrvavije bitke.

Fortnite je trenutno dostupan na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One. Sama igra se trenutno prodaje po cijeni od 40 dolara, s tim da je potvrđeno da iduće godine prelazi na free-to-play model naplate. S druge strane, mod Battle Royale je besplatan. Kao što je otprije poznato, Battle Royale je inspiriran popularnim Playerunknown's Battlegroundsom, čiji tvorci trenutno razmatraju tužbu protiv Epica zbog onoga što smatraju pretjeranim sličnostima sa PUBG-om.