Forza Horizon 4 stiže na Steam u ožujku

Nakon dugih priprema i prilagodbi, Microsoftov trkaći serijal Forza Horizon će, na radost brojnih igrača, za mjesec dana zaživjeti i na Steamu

Damir Radešić srijeda, 10. veljače 2021. u 15:08

Prvi puta u povijesti, što svakako nije podatak za zanemariti, Forza Horizon je nakon duge ekskluzivnosti koja mu je više škodila, nego koristila, napokon najavljen za Steam gdje će postati dostupan 9. ožujka. Naime, dok se ranije Microsoft držao "k'o pijan plota" svog dućana, očito im se upalila lampica i svoja izdanje je u proteklih par godina počeo nuditi i putem Steama. Koliko je to dobra odluka, svakako govori i veliki uspjeh prošlogodišnjeg Microsoft Flight Simulatora na spomenutoj platformi, što je očito bio poticaj za ubrzane dorade nešto starijeg i odličnog, ali zbog ekskluzivnosti zanemarivanog, Forza Horizona 4.

Kako znamo, riječ je o trkaćem naslovu koji je pokupio brojne pohvale u svom inicijalnom izdanju krajem 2018. godine kojeg potpisuje ekipa Playground Gamesa koja ga je svo ovo vrijeme nadograđivala i u konačnici, dovršava za Steam uz podršku za multiplatformsko igranje bez obzira koju platformu koristili.U službenom se priopćenju navodi kako je Forza Horizon 4 od izlaska u dijeljenom svijetu smještenom u nešto izmijenjene krajolike Velike Britanije privukao milijuna igrača. Istima developeri ovim putem zahvaljuju i napominju kako ih u igri očekuju brojne aktivnosti poput battle royale inspiriranog načina igranja The Eliminator, nagrada za fotografije putem Horizon Promoa, te poboljšanih izazova Super7 u kojima je u sedam scenarija potrebno nadmašiti konkurenciju za ekskluzivne nagrade uz mogućnost kreiranja vlastitih natjecanja.

Forza Horizon 4 je također naknadno dobio dvije ekspanzije, Fortune Island i LEGO Speed Champions, kao i dodatne kolekcije vozila kojima je moguće proširiti ionako impresivnih 600+ jurilica koje dolaze u izvornom izdanju, a svi dodaci će 9. ožujka biti odmah dostupni i potencijalnim igračima koji će Forza Horizon 4 ugrabiti putem Steama na kojem ga možete već sada staviti na listu želja.