Glasine su bile točne, Battlefield 2042 je uistinu odgođen

Iako su neke glasine govorile o par mjeseci, Electronic Arts je potvrdio odgodu i riječ o tek nekoliko tjedana što nije toliko strašno kako je to zvučalo po raznim forumima

Damir Radešić četvrtak, 16. rujna 2021. u 12:15

Posljednjih par dana imali smo priliku slušati razne glasine o navodnoj odgodi Battlefielda 2042 koji se, kako znamo, trebao pojaviti 22. odnosno 23. listopada. Bilo je tu raznih procjena samozvanih "stručnjaka" i vidovnjaka koji su pričali o razdoblju od tjedan-dva, pa sve do nekoliko mjeseci, no pokazalo se da je Tom Handerson ponovo bio u pravu.

Handersona smo počeli pratiti davnih dana kada se pokazalo da očito ima svoje izvore u brojnim izdavačkim kućama i gotovo nikad njegove objave nisu bile pogrešne, pa tako ni jučerašnja u kojoj kaže kako je čuo da se radi o par tjedana i da ćemo Battlefield 2042 zaigrati u drugoj polovini studenog.

Nedugo nakon njega, zajedničkom objavom su se oglasili Electronic Arts i DICE u kojoj kažu kako je izrada Battlefielda slijedeće generacije tijekom globalne pandemije izazvala nepredviđene izazove za razvojne timove.

Obzirom na obujam poslova, nadali su se da će se približavanjem rokova ipak u jednom trenutku vratiti u urede, no kako za tako nešto nisu stvoreni uvjeti, sav je posao odrađivan na daljinu. Zbog toga smatraju da je vrlo važno Battlefieldu 2042 dati dodatno vrijeme kako bi ispunio očekivanja igrača. Slijede zahvale za riječi podrške, najava detalja o nadolazećoj otvorenoj beti koja će biti aktiva tijekom ovog mjeseca i u konačnici, da s time završimo, novi datum izlaska Battlefielda 2042 je zakazan za 19. studeni.