Gwent i spin-off Thronebreaker: The Witcher Tales imaju datum izlaska

CD Projekt Red je objavio datum izlaska za multiplayer kartašku igru iz serijala The Witcher, kao i za single player kampanju koja će biti zasebna

Mateja Šop utorak, 18. rujna 2018. u 19:00

Kada su vidjeli koliko je igrača bilo oduševljeno kartaškom igrom Gwent unutar igre The Witcher 3: The Wild Hunt, mnogima dragi razvojni tim CD Projekt Red odlučio je od ove mini-igre odlučio napraviti zasebni projekt. Prije nešto više od dvije godine najavili su Gwent: The Witcher Card Game i predstavili igru kao free-to-play kartašku igru u kojoj se natječete protiv drugih igrača.

Prvo zatvoreno beta testiranje održalo se u listopadu 2016. godine, da bi otvoreno beta testiranje započelo prošle godine u svibnju koje još uvijek traje. Razvojni tim je stalno igru dorađivao i mijenjao, ali neke od novijih promjena karata i mehanika nisu se dopale većini zajednice, zbog čega već dugo rade na nadogradnju zvanoj Homecoming.

Sada su i ona, kao i spin-off Thronebreaker: The Witcher Tales, koji obuhvaća veliku single player kampanju, dobile službeni datum izlaska. CD Projekt Red je sretnu vijest objavio putem društvenih mreža i službenih stranica, a obje će igre izaći najprije za PC i to 23. listopada. Multiplayer dio će tada izaći iz bete, dok ćemo Thronebreaker vidjeti prvi put.

Ako niste do sada bili upoznati s Gwentom, igra je rađena u stilu drugih popularnijih kartaških igara kao što su Hearthstone i Magic: The Gathering, ali ima naravno i svoje mehanike, kao i karte koje su bazirane na likovima i beštijama iz ovog fantazijskog svijeta. Budući da se radi o free-to-play naslovu, igra naravno ima mikrotransakcije, pa osim što karte možete otključavati igranjem, možete ih i kupovati novcima. Posljednja velika nadogradnja koja je u pripremi zove se Homecoming i u potpunosti će promijeniti izgled igre, doraditi mehanike i ubaciti neke nove. Kako ta priča napreduje, možete pogledati u sljedećem videu:

Što se tiče Thronebreakera, radi se o kampanji za jednog igrača za koju razvojni tim procjenjuje da će trajati oko 30 sati. Iako je prva ideja bila da će Gwent i priča biti u istoj igri, CD Projekt Red ih je na kraju odlučio razdvojiti. Priča prati kraljicu Lyrije i Rivije, Meve, a tim zasad nije bio spreman otkriti više detalja. Cijena po kojoj će se Thronebreaker: The Witcher Tales prodavati zasad još nije objavljena.

Obje Gwent igre će na PC-u biti dostupne isključivo putem GOG-a, a za Xbox One i PlayStation bi trebale izaći 4. prosinca. Ako vas zanima nešto više, detalje o obje igre ćete pronaći na službenim stranicama, a ako želite odmah zaigrati Gwent zaputite se ovdje.