Horor Blair Witch dobio prvi gameplay prikaz

Mjesec dana prije izlaska novog psihološkog horora, ovog puta temeljenom na poznatoj priči, igrači imaju prilike vidjeti čime će se u igri baviti

Mateja Šop ponedjeljak, 29. srpnja 2019. u 18:29

Za vrijeme Microsoftove konferencije na sajmu E3 imali smo prilike vidjeti kratku najavu za novi projekt na kojem radi studio Bloober Team. Do sada su ljubitelji horora mogli zaigrati njihove igre Layers of Fear i nastavak, kao i Observer, a nova igra na kojoj rade također se nalazi u tom žanru. U suradnji s Lionsgate Games najavili su Blair Witch, psihološki horor s perspektivom iz prvog lica koji je inspiraciju pronašao u poznatom filmu.

Da se podsjetimo, radnja u ovoj igri odvija se 1996. godine i prati bivšeg policajca Ellisa koji se pridružuje potrazi za mladim dječakom koji je nestao u šumi Black Hills. Kao što to u hororima biva, stvari se brzo počnu mijenjati, pa se jednostavna potraga pretvara u stravu i užas. Ipak, da vam bude malo lakše, u šumi niste sami, nego vas prati vjerni pas Bullet kojemu ćete davati razne naredbe.

Bloober Team nam je sada, mjesec dana prije izlaska igre, odlučio pokazati kako će to izgledati, pa su nam pripremili trailer u kojemu se vide mehanike (istraživanje, naredbe, borba i interakcija s okolinom) i atmosfera koja čeka sve one koji planiraju zakoračiti u šumu. Prijašnje igre ovog razvojnog tima bile su veoma dobro prihvaćene (osim zadnje prema kojoj su i kritičari i igrači bili mlaki), pa ako volite horore, imajte ovaj na umu.

Blair Witch izlazi 30. kolovoza za PC i Xbox One, a predbilježbe je zasad moguće odraditi samo za konzolašku verziju igre. Ako planirate igrati na računalima, možete je dodati na popis želja na Steamu i na GOG-u. Sve što je tim bio spreman objaviti nalazi se na službenim stranicama, a spomenuti trailer možete pogledati u nastavku.