Igrači Helldiversa II protjerali Automatonse, Terminidi drže još par sektora

Nakon što su riješene dječje bolesti, Helldiversi su vrlo brzo privukli mase igrača koji svakodnevno vode bitke protiv neprijatelja Super Zemlje i čine to više nego uspješno

Damir Radešić ponedjeljak, 8. travnja 2024. u 20:05

Helldiversi II ne prestaju ugodno iznenađivati pomno razrađenim live servisom zbog kojeg se u igri uvijek nešto dešava što kod igrača izaziva osjećaj napretka i želju za svakodnevnim angažmanom. Obrambena kampanja koja nije prepuštena umjetnoj inteligenciji već njome upravlja tajanstveni game master pod nadimkom Joel, svako malo donosi prevrate i nove elemente zbog kojih stotine tisuća igrača konstantno u njoj sudjeluju, a u petak je započela mini operacija kodnog imena Operation Swift Disassembly. Ista je zahtijevala čišćenja posljednja tri planeta (Maia, Durgen i Tibit) pod kontrolom Automatonsa, jedne od dvije trenutno dostupne protivničke frakcije, što su virtualni bojovnici jučer uspješno izvršili čime su botovi izbrisani s karte poznate galaksije.

Povodom ovog dostignuća, na službenom kanalu X-a oglasili su se developeri, ekipa Arrowheada, u stiliziranoj vojnoj poruci u kojoj kažu da je je navedena operacija bila potpuni uspjeh, te da je uz eliminirane botove i kukce pod kontrolom, "galaksija još jednom slobodna". Dakako, nove zapovijedi i ofenzive protiv Terminida su već pokrenute, no tih par sektora koje drže se neće dugo odupirati, pa se postavlja pitanje što nas čeka dalje.

Kako smo rekli, čitavom kampanjom upravlja jedan od članova Arrowheada i obzirom da su do sada pokazali kako su sve pomno isplanirali, izgledno je da će se u narednim danima dogoditi veliki prevrat, a uz najavu nove mini-sezone koja predstavlja i nova oružja, velike su šanse da se na sceni kakvim podmuklim napadom pojave Illuminati, neprijatelji iz prvog dijela.

Naravno, sumnjamo da je ovo potpuni kraj Automatonsa i sigurno ćemo s njima u budućnosti još nebrojeno puta razmjenjivati paljbu, no pustimo predviđanja i bacimo se na posao - neće se "bagulje" same istrijebiti.