Ipak stižu remasteri za serijal Command & Conquer?

Prva igra u popularnom strateškom serijalu uskoro će proslaviti 25. rođendan, a izgleda da EA priprema nove verzije igara

Mateja Šop petak, 12. listopada 2018. u 18:03

EA za vrijeme svoje prezentacije na sajmu E3 nije ima previše novih najava, ali među njima je bila nova Command & Conquer igra. Posljednji put kad se spominjao novi naslov u serijalu bila je 2011. godina kada mu je ime bilo Command & Conquer Generals 2, da bi godinu dana nakon toga rekli da su se predomislili i kako projekt prebacuju u free-to-play vode. Nakon alfa testiranja u kojem su sudjelovali igrači i izrazili svoje nezadovoljstvo, EA je igru otkazao i rekao da će se nekad opet pozabaviti serijalom.

Od toga je prošlo pet godina, a najava koju su ljubitelji serijala prije četiri mjeseca dobili nije ih nimalo razveselila. Na EA Play prezentaciji predstavljen je Command & Conquer: Rivals, nova igra u serijalu koja je namijenjena isključivo 1v1 multiplayer partijama i u izradi za iOS i Android. Kako je reakcija bila izuzetno negativna, izdavač je malo više razmislio o tome što bi mogli sa serijalom, a jučer se na Redditu javio producent Jim Vessella, koji je radio na nekolicini C&C igara i napisao sljedeće:

"Kao što većina vas vjerojatno već zna, nedavno smo najavili Command & Conquer: Rivals, mobilnu igru smještenu u svijetu Command & Conquera. Nakon što smo otkrili Rivals čuli smo vas glasno i jasno: Command & Conquer zajednica želi da se serijal vrati na računala. Budući da sam fan ovog serijala već 20 godina, u potpunosti se slažem s vama. Imajući to na umu, već neko vrijeme raspravljamo o idejama remasteriranja klasičnih PC igara i već smo započeli s prvim potezima za proslavu nadolazeće 25. obljetnice".

Više detalja od toga nije htio podijeliti, ali je pozvao članove zajednice da na Redditu napišu što bi htjeli vidjeti. Neki su se već izjasnili, a najviše glasova dobio je komentar koji moli EA da ne ubaci mikrotransakcije u igre, na što je Vessella odgovorio sa "Nećemo implementirati nikakve mikrotransakcije u C&C Remaster".

Budući da je originalni Command & Conquer izašao u rujnu 1995. godine, 25. obljetnica nije baš toliko blizu, ali EA kaže da će u narednim tjednima imati više informacija za podijeliti. Svi oni koji sada žele igrati stare Command & Conquer igre mogu ih nabaviti samo putem Origina gdje se prodaje kolekcija od 10 igara i 7 ekspanzija po cijeni od 20 eura ili ih možete igrati u sklopu Origin Basic, odnosno Premier pretplate.