Izašao Final Fantasy XV Windows Edition

Kao što je Square Enix najavio, u prodaji se našla PC verzija najnovijeg nastavka u serijalu Final Fantasy

Mateja Šop srijeda, 7. ožujka 2018. u 13:30

Kada je Final Fantasy XV izašao krajem studenog 2016. godine za Xbox One i PlayStation 4 mnogi su se igrači pitali hoće li Square Enix napraviti port za PC. Budući da su u posljednjih nekoliko godina izdali hrpu svojih starijih igara za računala, to nije bilo toliko upitno, nego je glavno pitanje bilo koliko će im trebati za njegovu izradu.

Odgovor je približno 16 mjeseci, ali sudeći po prvim reakcijama igrača dobro je što je razvojni tim uzeo dovoljno vremena za pošteno odrađivanje posla. Posljednjih nekoliko Square Enixovih portova za PC, unatoč tome što se radi o starim igrama, bili su razočaravajući, tako da je ovo dobra vijest za sve one koji su bili skeptični.

PC verzija ove igre nosi puni naziv Final Fantasy XV Windows Edition, donosi brojna poboljšanja i obuhvaća sav sadržaj koji je do sada izašao za konzole. Najprije ćemo spomenuti posebnosti za PC verziju, a evo što Square Enix izdvaja: podrška za 4K rezoluciju uz mogućnost podešavanja grafičkih opcija do 8K, podrška za HDR 10, mogućnost izrade modova kroz Steam Workshop, Tobii Eyetracking integracija i AlienFX integracija.

O dodatnom sadržaju koji stiže u igru pisali smo kada je izdavač najavio Royal Edition za konzole, pa detaljniji opis, uz sistemske zahtjeve za PC možete pronaći ovdje. Ukratko, nova verzija za konzole, kao i ova za PC obuhvaća sve što je do sada izašlo u obliku DLC-ova i u sklopu Season Passa uz neke dodatke kao što su mod za pogled iz prvog lica, proširena mapa i mogućnost upravljanja brodom Royal Vessel.

Za kraj je Square Enix pripremio trailer za Windows Edition kojeg možete pogledati ispod teksta. Ta verzija, kao i Royal Edition su u prodaji po cijeni od 49,99 eura, a oni igrači koji su kupili original na PlayStationu 4 ili Xboxu One mogu kupiti samo Royal Pack Upgrade po cijeni od 14,99 eura.

Verziju za računala možete kupiti putem Steama, Origina i Microsoftove trgovine, dok ćete verzije za konzole pronaći na PSN-u i ovdje za Xbox One.