Kakva je konfiguracija korištena za Cyberpunk 2077 E3 demo

Demo ovog novog CD Projektovog RPG-a prikazan je odabranim sretnicima za vrijeme sajma E3, a sada smo saznali na kakvom računalu se vrtio

Mateja Šop utorak, 19. lipnja 2018. u 06:00

Razvojni tim CD Projekt Red, velikom broju igrača poznat zbog serijala The Witcher, je prošlog tjedna, nakon pet godina od najave, konačno odlučio malo više porazgovarati o svojoj novoj igri, Cyberpunk 2077. Na kraju Microsoftove prezentacije za vrijeme sajma E3 dobili smo prvi konkretan trailer, a dan nakon toga su odabrani sretnici mogli pogledati gameplay demo koji je trajao 50 minuta.

Svi koji su to napravili, bili su složni - ovaj novi RPG s perspektivom iz prvog lica veoma je ambiciozan, a osim toga i izgleda odlično. Grafika je bila vrhunska, animacije i svi efekti također, pa su se mnogi vjerojatno zapitali kakva će to računala morati imati da bi uživali u izuzetno detaljnom svijetu na kojem razvojni tim aktivno radi.

Zahvaljujući odgovoru jedne zaposlenice na službenom Discord serveru to smo i saznali. Evo kakve je specifikacije imalo računalo na kojem se vrtio demo:

  • Matična ploča - ASUS ROG STRIX Z370-I GAMING
  • Procesor - Intel i7-8700K, 3.70 GHz
  • GPU - Nvidia GeForce GTX 1080Ti
  • RAM - G.Skill Ripjaws V, 2x16 GB, 3000 MHz
  • SSD - Samsung 960 Pro 512 GB M-2 PCIe
  • Napajanje - Corsair SF600 600W

Radi se o prilično skupoj konfiguraciji, no to ne bi trebalo nikoga čuditi. Osim što je igra još uvijek u razvoju i sigurno nije propisno optimizirana, nema razloga zbog kojeg ne bi iskoristili što jači hardver za prvi pravi prikaz svoje igre.

Cyberpunk 2077 je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a kada ćemo ga točno moći zaigrati, ne znamo. CD Projekt Red će objaviti datum i više detalja kada budu spremni, pa ćemo im morati vjerovati i biti strpljivi. Neki su procijenili kako se radi o igri koja će biti premosnica između dvije generacije konzola, a ako je to točno, čekat ćemo barem dvije godine za istraživanje Night Cityja. Do tada možete pratiti službene stranice kako biste na vrijeme saznali sve novosti.