Krenuo Steam Summer Sale, mnoštvo igara na popustima

Kao i svake godine početkom ljeta, Steam je pokrenuo veliku ljetnu rasprodaju kako bi se oni koji ne planiraju odlazak na ljetovanje opskrbili dovoljnom zalihom cjenovno povoljnih igara

Damir Radešić petak, 25. lipnja 2021. u 13:59

Obzirom da plaće još nisu na vidiku, možda nije najbolji trenutak za rastrošnost, no Steam nas je kao i svake godine podsjetio na svježe pokrenuti Steam Summer Sale, ljetnu rasprodaju koja traje do 8. srpnja i tijekom koje nude tisuće igara uz popuste. Primjerice, Battlefield V Definitive Edition je moguće kupiti za samo 14,99 eura, odnosno 75 posto jeftinije za koliko je snižen i odlični Planet Coaster, pa sada košta samo 9,49 eura. Posebnost su čitavi serijali čijim pojedinim izdanjima cijene padaju i do 90 posto, no nismo mogli ne zamijetiti da su neki naslovi tek neznatno sniženi iako bi im dodatni poticaj itekako dobro došao. Jedan takav primjer je i Valheim koji je dobio samo deset posto popusta, a u kojeg smo nakon ulaska u early access utukli dvjestotinjak sati u kratkom roku, no zbog nedostatka novih sadržaja, zajednica se počela osipati i nedostaje svježih igrača koji bi je osnažili.

Kako god bilo, veliku ljetnu rasprodaju prati i odgovarajuće sakupljanje Steamovih karata koje se ove godine odvija na nešto drugačiji način pod imenom ".Forge your fate". Princip je vrlo jednostavan i sastoji se u klikanju određenih odgovora u raznim žanrovima kako bi nastavili priču i u konačnici definirali kakav ste heroj uz napomenu kako se izbori ne mogu poništiti. Za svoj trud, svi koji sudjeluju će dobiti jednu od pet značaka koje su odraz njihovih izbora i moći će ih prikazati u profilu. Ništa posebno, ali znamo da igrače vesele takve male stvari kojima se mogu pohvaliti suborcima. U svakom slučaju, trkom na Steam i pripremite ušteđevinu - trebat će vam.