Lovecraftovski horor Conarium besplatan na Epic Games Storeu

Epic Games Store nastavlja s tjednom ponudom besplatnih igara od kojih je trenutno dostupan psihološki horor Conarium, a naslijedit će ga jedan od Batmana

Damir Radešić petak, 13. rujna 2019. u 15:08

Ljubitelji djela H.P. Lovecrafta koji su u posljednje vrijeme česta podloga igara u narednih tjedan dana imaju priliku s Epic Games Storea preuzeti Conarium. Riječ je o naslovu inspiriranom novelom „Planine ludila“ spomenutog majstora horora koji nas vodi u uzbudljivu priču o četvero znanstvenika i izazov u vidu istraživanja krajnjih granica prirode. Sama radnja se odvija mnogo kasnije od događaja iz knjige, a vrti se oko Franka Gilmana čiju ulogu preuzimamo.

Dotični se budi u sobi prepunoj neobičnih zvukova uz potpun gubitak pamćenja izuzev da se nalazi u antarktičkoj bazi Upuautu lociranoj u blizini Južnog pola. Jedini trag od kojeg može krenuti u istraživanje prethodnih događaja je neobičan uređaj za kojeg uskoro shvaća da ga je koristio u ekspediciji tijekom koje je na neki način poginuo i vratio se izmijenjen. Osjećaj ludila tipičan za Lovecraftova djela je prisutan i u ovoj igri u kojoj glavni junak ne zna jesu li scenariji kojima prisustvuje plod mašte ili stvarni događaji koji se odvijaju oko njega.

Kako smo spomenuli, Conarium je besplatan do 19. rujna čime se nastavlja praksa tjedne smjene besplatnih naslova koja je prije nekog vremena zamijenila dvotjednu. Nije poznato hoće li Epic Games Store nastaviti takvim ritmom ili se vratiti na stari, kao ni koji će naslov biti ponuđen nakon navedenog datuma. Naime, umjesto naziva igre koja nasljeđuje Conarium, na stranica ovog servisa su postavljeni upitnici, dok popratna slika sugerira da je riječ o jednom od Batmana kojih je sva sila, počevši od onih „ozbiljnih“, do igara u kojima je ovaj akcijski junak oživljen u kockastom LEGO svijetu.