Mafia: DE dolazi već u rujnu!

Uz malo strpljenja, Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning i Mafia: Definitive Edition ćemo zaigrati već u rujnu, dok će na Werewolf: The Apocalypse - Earthblood ipak valjati pričekati do veljače

Damir Radešić srijeda, 8. srpnja 2020. u 15:45

Poliranje igrivosti, uklanjanje tehničkih nedostataka, testiranje i tako redom su odavno valjani razlozi za odgode izlazaka igara, a nedavno im se priključio i COVID-19 kao jedan od najvažnijih obzirom da timovi moraju surađivati s udaljenih lokacija što u jednu ruku usporava proces izrade i dovršetka. Današnje objave o odgodi čak tri naslova nas nisu iznenadile i uvijek podržavamo ideju da je ova nepopularna metoda ipak daleko bolje rješenje od izlaska nedovršenog proizvoda.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

Ranije spomenuta objašnjenja su u slučaju Kingdoms of Amalur: Re-Reckoninga u potpunosti izostala, obzirom da je THQ Nordic kratko objavio da se izlazak pomiče na 8. rujan. Prema ranijem planu, ovo reizdanje akcijskog RPG-a 38 Studiosa i Big Huge Gamesa iz 2012. smo trebali zaigrati 18. kolovoza, no morat ćemo biti strpljivi još dodatna tri tjedna. Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning prema službenoj objavi donosi neke izmjene glede igrivosti, iako pretpostavljamo da je riječ o manjim zahvatima, dok osnovu reizdanja čini osuvremenjeni grafički prikaz.

Izvorno je spomenuti naslov imao sve preduvjete za uspjeh. Naime, priču je osmislio proslavljeni pisac fantazija R:A: Salvatore, dok je razvoj predvodio Ken Rolston, vodeći dizajner Elder Scrolls IV: Obliviona. Nažalost, cjelokupni dojam je bio prilično mlak uz zamjerke na repetitivne sporedne zadatke i općenitu praznjikavost svijeta, premda je, koliko nas pamćenje služi, čak i u ono vrijeme igra izgledala impresivno. Hoće li ovo obnovljeno izdanje biti isplativo za THQ Nordic kao nove vlasnike licence koji su uložili dodatna financijska sredstva u poboljšanja, ostaje da vidimo.

Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Prilikom najave Werewolf: The Apocalypse - Earthblooda, razvojni tim Cyanide je objavio kako je ovaj akcijski RPG u planu za ovo ljeto, no svježe informacije govore o 4. veljači 2021. kao datumu izlaska. Kako god bilo, priča prati Cahala, vukodlaka prognanog iz vlastitog plemena koji je u vječnoj borbi protiv korporacije Pentex čije djelovanje uništava prirodu. U svojoj misiji prokrstarit ćemo sjeverozapadnim područjima SAD-a i pritom mijenjati oblik u vuka, čovjeka ili vukodlaka ovisno o situacijama na koje ćemo nailaziti. Primjerice, kao vuk ćemo moći pratiti mete, špijunirati i provlačiti se kroz uske prolaze, vukodlak će biti najkorisniji u borbama, dok ćemo kao čovjek moći upravljati postrojenjima i popričati s brojnim likovima na koje nailazimo.

Zanimljivost jest da developerima u izradi pomaže ekipa White Wolf Publishinga kako bi čitav svijet bio što sličniji njihovom istoimenom serijalu popularnih stolnih igara uz naglasak na jaku linearnu priču s manjim grananjima. Ranije spomenutog datuma će se Werewolf: The Apocalypse - Earthblood pojaviti u verzijama za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X i PC uz napomenu da je, barem za sad, izdanje za potonju platformu ekskluzivno vezano uz Epic Games Store.

Mafia: Definitive Edition

Posljednje poglavlje remasteriranog serijala Mafia je prema objavi Hangara 13 i 2K-a odgođeno za otprilike mjesec dana. Umjesto 28. kolovoza kakav je bio prvotni plan, izlazak Mafia: Definitive Editiona se očekuje 25. rujna, dok se kao glavni razlog navodi pandemija koronavirusa koja je dovela u pitanje dostizanje rokova namijenjenih završnom testiranju. Valja naglasiti kako je ova Mafia u originalu, kronološki gledano, prva ugledala svjetlo dana i utrla put nastavcima koji su već u svibnju ove godine dobili remastere. Prema navodima developera, Mafia: Definitive Edition je Mafia kakvu pamtimo i još mnogo više obzirom da je osim vizualnih poboljšanja i izmjena igrivosti u istu ukrcan i određen broj novih sadržaja.

Ukratko ćemo ponoviti kako nas Mafia vodi u tridesete godine prošlog stoljeća u američki grad Lost Heaven u kojem se kao taksist Tommy Angelo spletom okolnosti uplićemo u podzemlje i krčimo put prema vrhu. Red pucanja, red vožnje, koja je usput u originalu bila istovremeno i smiješna i zabavna, i u konačnici bismo trebali dospjeti do glavešine obitelji Salieri, no kako smo rekli, tek krajem rujna. Prema planu, autori će 22. srpnja objaviti nove informacije uz poseban osvrt na nove elemente igrivosti, a ukoliko želite, sva tri remasterirana izdanja možete nabaviti po posebnoj cijeni od 59,99 eura na stranicama Steama.