Masivna strategija Victoria 3 fokusirana na društvo i ekonomiju stiže krajem listopada

Majstori iz Paradox Development Studio su objavili priopćenje u kojem kažu da se radovi na strategiji Victoria 3 primiču kraju, te da istu igramo već 25. listopada

Damir Radešić srijeda, 31. kolovoza 2022. u 17:50

Ljubiteljima strateških igara zasigurno nisu promakla ispod radara prva dva poglavlja serijala Victoria koji je više posvećen izgradnji zajednice i ekonomiji nego ratovanju, na kojeg su pak fokusirani drugi serijali ekipe Paradoxa. Kao i prethodnici, Victoria 3 će se kroz sto godina ljudske povijesti baviti industrijskom revolucijom, počevši s 1836. godinom, a prema novom priopćenju ekipe Paradox Development Studio, vođenje odabranih nacija i njihov prosperitet započinje već 25. listopada ove godine, a svoj primjerak igre možete naručiti već sada klikom ovdje.

Na raspolaganju će nam biti nekolicina država koje su postojale od spomenute 1836. do 1936., a ovisno o njihovom uređenju i političkom vodstvu, imat će neke predefinirane parametre poput tradicionalnih ili radikalnih stavova, mirnodopske politike ili ekspanzionizma, što je pak našim odlukama moguće izmijeniti.

Uz detaljni prirast stanovništva i želje istog, morat ćemo krojiti našu politiku i odlučivati o ulaganju u znanost koja će nas podariti brojnim tehnološkim otkrićima koja će poboljšati i izmijeniti dotadašnji život ljudi, poput automobila, tramvaja, ulične rasvjete ili pak masovnije edukacije građana.

Industriju ćemo pak poboljšavati novim dostignućima i zahvaljujući pojačanom trgovanju na svjetskoj razini, pokušati pronaći jeftine sirovine koje ćemo pretočiti u razne proizvode i zarađivati od njihove prodaje. Obzirom da je ljudski rod prilično nemiran i ne može bez čarki, diplomatski napori će biti usmjereni u stvaranje saveza, paktova, pa čak i blefiranje kako bismo ljubomorne susjede natjerali na odustajanje od otvorenog sukoba koji nikome ne mogu donijeti dobro.

U svakom slučaju, očekuje nas mnogo statistika i gledanja u brojke, ali to su i osnovni razlozi zbog kojih igre ovog tipa ostaju igrane godinama nakon izlaska i toplo se nadamo da će i Victoria 3 biti jedna od njih.