Meet Your Maker - obećavajući spoj FPS-a i izgradnje

U sklopu nadolazećeg Stem Next Festa, imat ćemo priliku isprobati Meet Your Maker, zanimljiv spoj izgradnje baze i klasične pucačine kojeg potpisuju tvorci odličnog Dead By Daylighta

Damir Radešić subota, 28. siječnja 2023. u 10:45

Najavljen u kolovozu prošle godine, Meet Your Maker je izazvao pažnju unikatnim spojem izgradnje baze iz prvog lica uz naglasak na kreativnost i pohodima na protivničke utvrde koji uključuju društvenu komponentu, što je pak druga komponenta ovog projekta. Prije no što zaigramo finalnu inačicu 4. travnja, za desetak dana, točnije od 6. veljače, u sklopu Steam Next Festa, dobit ćemo priliku isprobati otvorenu betu u trajanju od tjedan dana koja je naspram prethodnih zatvorenih testiranja nadograđena brojnim novim mogućnostima.

Ovaj FPS potpisuju, Behaviour Interactive, tvorci Dead By Deadlighta, izvrsnog asinkronog horora koji još uvijek okuplja veliku zajednicu, a vodi nas u postapokaliptični svijet u kojem ćemo ratovati za resurse nužne za preživljavanje. U osnovi, riječ je o dvodijelnoj igri koja se sastoji od izgradnje i utvrđivanja vlastitih zdanja iz prvog lica, dok ćemo u drugom dijelu, u klasičnom FPS stilu organizirati pohode na kreacije drugih igrača uz mogućnost udruživanja s ostalim igračima gladnih akcije.

Pucački dio prema navodima jako podsjeća na Doom, dok nas uspješni pohodi protivnika neće ostaviti bez teško stečenih resursa, već nam ovisno o izraženom umijeću postavljanja obrane i zabave koju smo napadačima pružili, donosi bodove na globalnoj ljestvici i napredak, te će nam dati uvid u slabosti koje moramo popraviti.