MicroProse najavio dieselpunk akcijsku strategiju HighFleet

Nedavno uskrsla izdavačka kuća MicroProse je za drugo tromjesečje ove godine najavila HighFleet, zračnu akciju s primjesama strategije i dieselpunka

Damir Radešić srijeda, 20. siječnja 2021. u 13:41

Novi projekt MicroProsea, nekad vrlo probitačnih izdavača koji su ne tako davno smogli snage uzdići se iz pepela, nosi naziv HighFleet i vodi nas u paralelni svijet u kojem je Zemlja kao takva devastirana brojnim ratovima.. Kako bi očuvali mir, kuća Sayadi izrađuje masivne lebdeće tvrđave od preko tisuću tona kojima dijeli pravdu, a zahtjev za novo intervencijom stiže nakon pobune kraljevstva Gerat.

Kako stoji u opisu, spomenute valja smiriti svim dostupnim sredstvima što će od igrača kao zapovjednika udarnih snaga zahtijevati pažljivo istraživanje i upravljanje resursima, diplomatske vještine i izradu flote koja će riješiti novu prijetnju svjetskom miru.Osnovu čini razmjena vatre među divovskim brodovima nad pustinjskim područjem, s time da autori kažu kako se ne radi o klasičnom arkadnom napucavanju, već je protivnicima potrebno pronaći slabe točke, te usput upravljati flotom, posadama, gorivom i drugim resursima koji život znače.

Svoja lebdeća čudovišta ćemo dizajnirati pomoću posebnih alata koji će nam omogućiti kreacije koje najbolje odgovaraju željenom stilu igranja i osiguravaju veliki faktor ponovljivosti. Dakako, sve to začinjeno velikom dozom dieselpunk elemenata koji su se u nekoliko navrata pokazali kao idealne podloge za igre kao medij. Prema planu, HighFleet bismo trebali zaigrati u drugom tromjesečju ove godine putem Steama na kojem potražite dodatne detalje.