Monster Hunter: World premašio 8 milijuna prodanih primjeraka

Capcom je objavio financijski izvještaj za prethodni kvartal i u njemu stoji veoma impresivan podatak o prodaji ovog RPG-a

Mateja Šop utorak, 31. srpnja 2018. u 06:00

Monster Hunter: World je Capcomu odmah postao hit. Samo tri dana nakon što je izašao za PlayStation 4 i po prvi puta za neku Microsoftovu konzolu, izdavač je objavio kako su u digitalnom i fizičkom obliku prodali pet milijuna primjeraka. Dva tjedna nakon toga, sredinom veljače, objavili su novu brojku koja je bila veća za milijun. Početkom ožujka su dogurali do 7,5 milijuna prodanih primjeraka i objavili kako im je to najuspješnija igra u povijesti.

Jučer je Capcom objavio kvartalni financijski izvještaj za razdoblje do 30. lipnja, a u njemu stoji novi podatak. Monster Hunter: World se u manje od pola godine prodao u 8,3 milijuna primjeraka."U ovom razdoblju, fenomenalan uspjeh Monster Hunter: Worlda (za PlayStation 4 i Xbox One) se iz prethodne fiskalne godine nastavio i naslov je postao još popularniji te se baza korisnika proširila. Zbog toga što je postao globalni hit, serijal je učvrstio svoju poziciju internacionalnog brenda i ojačao je naše IP-ove", piše u izvještaju.

Monster Hunter: World je do sada dobio nekoliko besplatnih nadogradnji kojima je tim ubacio nove beštije koje su igrači mogli pokušati ukrotiti ili ubiti, a broj igrača bi se uskoro opet trebao povećati budući da stiže PC verzija. Capcom je sigurno izuzetno zadovoljan zbog svega toga, što znači da mogu i fanovi biti zadovoljni jer će vrlo vjerojatno dugo nastaviti s dodavanjem novog sadržaja u igru - putem besplatnih dodataka, te kasnije sigurno i uz neki veći DLC.

Najnovija igra u ovom serijalu koji je do sada uglavnom bio popularan u Japanu izašla je 26. siječnja za Xbox One i PS4, a tim je odlučio izdvojiti više od pola godine za izradu PC porta koji izlazi putem Steama 9. kolovoza. Ako vam treba više informacija o PC verziji, o njoj smo nedavno pisali, dok ćete sve drugo vezano uz ovaj svijet pronaći ovdje.