Najavljen A Total War Saga: Troy, izlazi iduće godine

Jučer je službeno najavljena nova igra u poznatom strateškom serijalu, a uz najavni trailer smo dobili i okvirni datum izlaska

Mateja Šop petak, 20. rujna 2019. u 06:00

Prije par dana su razvojni tim Creative Assembly i izdavač SEGA rekli da imaju u planu uskoro najaviti novi nastavak u popularnom strateškom serijalu Total War. Za igru su neki znali već prošlog mjeseca, budući da je procurio naslov, no sada je došlo vrijeme za službenu najavu. Puno ime osamnaeste igre u serijalu, ako računamo i spin-offe, je A Total War Saga: Troy i kao što je ime kaže vodi igrače u veoma specifično razdoblje u ljudskoj povijesti.

Igrači će posjetiti bojišta i upravljati jedinicama u Trojanskom ratu, te ga pratiti iz perspektive Troje i Grčke, a tim kaže da je igra inspirirana Homerovom Ilijadom. To naravno znači da će među svojim snagama imati poznate junake kao što su Ahilej i Hektor, koji će imati veliko značenje u bitkama i priči. Uz njih možete očekivati i mitološka bića, a cilj, kao i u svim Total War igrama, je stvoriti carstvo raznim metodama i postati najjača sila, u ovom slučaju u brončano doba na Mediteranu.

Osim kratkog najavnog trailera i osnovnog opisa, razvojni tim i izdavač bili su spremni podijeliti još samo okvirni datum izlaska i platforme. A Total War Saga: Troy je u izradi za PC, bit će dostupan putem Steama i trebao bi izaći nekad iduće godine. Neki novinari su dobili priliku vidjeti gameplay demo na sajmu gamescom, pa su danas objavili svoje prve dojmove.

Ako želite pratiti razvoj igre i biti u toku sa svim novostima vezanima uz nju imate tri opcije. Možete je dodati na popis želja na Steamu, pretplatiti se na službeni Total War YouTube kanal ili pratiti službene stranice. Mi ćemo vam prenijeti čim timovi objave nešto važnije, a do tada možete u nastavku pogledati spomenuti najavni trailer.