Najavljen Alien: Blackout, nova igra za mobilne uređaje

Nakon par dana objavljivanja kriptičnih poruka službeno je najavljena nova igra u svijetu Aliena, ali se neće svim igračima dopasti

Mateja Šop utorak, 8. siječnja 2019. u 06:00

U listopadu 2014. godine ljubitelje horora i znanstveno-fantastičnog serijala Alien dočekala je prava poslastica. Creative Assembly napravio je igru koja je propisno utjerala strah u kosti svima koji su kao Amanda Ripley pokušali ostati živi svemirskom brodu kojeg ona i ostatak posade dijele s opakim vanzemaljcem. Alien: Isolation oduševio je one koji su ga zaigrali, pa se zbog toga već neko vrijeme nadaju najavi nekog nastavka.

Krajem studenog prošle godine se na internetu pojavilo ime nove igre, Alien: Blackout, a posljednjih nekoliko dana su se počele pojavljivati slike i informacije o tome što bi ona mogla biti. Znalo se da će glavna junakinja opet biti Amanda, pa su se mnogi ponadali da se radi o punokrvnom nastavku na Isolation. Danas je stigla službena najava, a svi koji su to mislili vjerojatno će biti razočarani.

Blackout je igra koja je u pripremi isključivo za mobilne uređaje. "Pokušajte ostati živi dok ste zarobljeni na oštećenoj svemirskoj postaji Wayland-Yutani na kojoj se krije ubojiti Xenomorph koji neumoljivo vreba za vama i drugim članovima posade. Nadmudrite savršenog lovca donošenjem opasnih odluka. Igrači se moraju osloniti na oštećene kontrole svemirske postaje ili riskirati živote članova posade kako bi izbjegli smrtonosni susret, a ovisno o tome što odlučite mijenjat će se ishod igre", kaže službeni opis.

Razvojni timovi D3 GO, Rival Games i FoxNext pripremili su sedam staza na kojima će igrači pokušati nadmudriti vanzemaljca i žrtvovati što manje svojih kolega. Radnja se odvija između filmova Alien i Aliens, svaka odluka može donijeti drugačiji kraj, a timovi kažu kako se radi o "očaravajućem Alien iskustvu savršeno dizajniranom za mobilno igranje".

Svi zainteresirani igrači moći će nabaviti Alien: Blackout za iOS i Android uređaje, a navodno bi igra trebala izaći uskoro. Službenog datuma izlaska još nema, ali zato možete pogledati trailer (kojeg, očekivano, krase sve samo ne pozitivni komentari) i posjetiti službene stranice.