Najavljen osuvremenjeni klasik S.W.I.N.E. HD Remaster

Jedna od igara koja je starijim igračima ostala u dragom sjećanju je svakako S.W.I.N.E., a isti nakon gotovo dvadesetak godina na radost svih nas koji smo ga igrali dobiva svoje obnovljeno izdanje

Damir Radešić srijeda, 30. siječnja 2019. u 13:18

Uz klasične strategije u realnom vremenu koje su se na prijelazu stoljeća masovno pojavljivale našlo se mjesta i za nimalo realan S.W.I.N.E. koji je igrače osvojio humorom i zapletom koji suprotstavlja ratoborne svinje i inače miroljubive zečeve koji su spremno uzeli oružje u ruke. Na originalu je radio madžarski razvojni tim StormRegion i objavljen je u izdanju sada propalog Fishtank Interactivea, no ekipa okupljena pod imenom Kite Games koji spremaju S.W.I.N.E. HD Remaster kaže kako su u svoje redove uspjeli dovući veliki broj izvornih programera i dizajnera koji će im pomoći u izradi ove suvremene verzije.

Ista će zadržati prepoznatljivu igrivost fokusiranu na bitke i iskorištavanje zarađenih bodova na nadogradnje jedinica i uvođenje novih, dok je sakupljanje resursa i izgradnja popratnih građevina izostavljena. Nova verzija će ugostiti obnovljenu grafiku i suvremene efekte, detaljnije teksture, poboljšano upravljanje kamerom koje će igračima dati bolji uvid na bojna polja koja su dograđena novim elementima. Uz to, autori kažu kako rade na službenom online multiplayer načinu igranja, a oni koji se još uvijek znaju okupiti s društvom i igrati u lokalnoj mreži moći će zaigrati i na takav način. Prema planu, S.W.I.N.E. HD Remaster bi se trebao pojaviti ovog proljeća putem Steama na kojem su već otvorene stranice igre na kojima možete saznati više detalja.