Najavljen Total War: Pharaoh, igramo ga ove jeseni

Sega i Creative Assembly su najavili novo poglavlje proslavljenog serijala Total War koje će nas pričom odvesti u borbu za vladavinom nad drevnim Egiptom na vrhuncu njegove moći

Damir Radešić srijeda, 24. svibnja 2023. u 12:02

Iako je Total War: Warhammer kao spin-off serijal prokušane franšize Total War uspjehom iznenadio sve i autori mu pridaju najviše pažnje, nisu zaboravili na igrače koji više vole povijesne predloške naspram fantazijskog okruženja. Jučerašnjim zajedničkim priopćenjem, Sega i Creative Assembly su tako najavili Total War: Pharaoh koji kao temelj koristi drevni Egipat na vrhuncu njegove moći uz prepoznatljiv povratak kombinacije poteznog upravljanja našim carstvom i živopisnih bitaka u stvarnom vremenu.

Obzirom da je vladavina velikog faraona Merneptaha pri kraju, nekoliko pretendenata na prijestolje započinje nesmiljenu kampanju koja se ubrzo pretvara u otvoreni međusobni rat. Na izbor će nam biti osam ratnih vođa čije se frakcije razlikuju po stilu igranja, kao i po dostupnim jedinicama koje je moguće uvrstiti u vojne formacije. Dakako, Total War još od prvog poglavlja, Shogun: Total War, objavljenog prije 23 godine krasi i velika doza diplomatskih opcija koje su jednako važne kao i uspješno izvojevane bitke, te će iste biti prisutne i u Pharaohu.

Prema planu, Total War: Pharaoh bi se trebao pojaviti u prodaji tijekom listopada uz moguće predbilježbe koje su već sada otvorene na stranicama Epic Games Storea i Steama. Na raspolaganju su nam tri izdanja, od kojih Deluxe uz sve sadržaje standardne inačice donosi digitalni soundtrack i prvi DLC s frakcijama koji će biti objavljen naknadno, dok Dynasty Edition tome pridodaje još dva dodatka s frakcijama, te jedan u kojem će igračima biti predstavljena potpuno nova kampanja.