Najavljena "božanska" simulacija Priest Simulator

U svijetu igara smo zaigrali svakakve uloge, od vozača traktora do svemirskog marinca, ali svećenici, barem ne u ovakvom obliku, još nismo imali priliku biti

Damir Radešić srijeda, 24. listopada 2018. u 06:00

Neovisni razvojni tim Delirma je za sam kraj iduće godine najavio kontraverznu simulaciju u kojoj ćemo imati priliku uživjeti se u ulogu božjeg čovjeka. Priest Simulator će nas odvesti u maleni gradić u kojem ćemo brinuti o svom stadu i preuzeti brojne obaveze koje se tiču crkvenih rituala pri čemu sami krojimo stav zajednice prema vjeri što ne znači da moramo igrati baš po zacrtanim pravilima.

U čitavoj je priči najvažnije održavati reputaciju, te privući ljude obredima i na taj način proširivati broj sljedbenika kojima ćemo dijeliti sakramente. To dakako treba i naplatiti po cjeniku kojeg sami kreiramo potpuno proizvoljno. Uz to, posjećivat ćemo stanovnike našeg grada i usput prikupljati darove, modernizirati crkvu, te izvoditi egzorcizme na ljudima i životinjama.

Naše djelovanje neće proći nezapaženo, te ćemo se uskoro naći na meti brojnih sekti koje valja uništiti, no u nekim slučajevima, bolja će opcija biti sklapanje saveza. Prijetnje neće dolaziti samo iz okoline, već i iz redova naše crkve u vidu svećenika koji nas žele zamijeniti, te ćemo se s njima upuštati u bitke božanskim moćima, a za one malo hrabrije, moguće je sudjelovati i u ilegalnim noćnim utrkama. Novac ćemo trošiti na razne načine koji nisu strogo vezani uz naše djelovanje, pa tako primjerice možemo kupiti bolja oružja za borbu protiv demona ili pak nadograđivati auto brojnim poboljšanjima, izbor je na nama.